Marcel Ciolacu, despre ridicarea MCV: Când faci o coaliție atât de mare, e normal ca românii să se aștepte și la lucruri de asemenea anvergură (VIDEO)

Marcel Ciolacu, despre ridicarea MCV: Când faci o coaliție atât de mare, e normal ca românii să se aștepte și la lucruri de asemenea anvergură (VIDEO)

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că românii trebuie să se aștepte la realizări „de anvergură”, cum e ridicarea MCV, când la putere e o coaliție atât de mare precum cea dintre PSD, PNL și UDMR. Acesta și-a manifestat speranța că, odată cu ridicarea MCV, România va fi primită în Schengen și va avea drepturi depline în UE.

Ce înseamnă pentru Ciolacu ridicarea MCV

„Mi se pare că numai noi și Bulgaria mai aveam acest mecanism. Presupun că nu mai există nicio barieră pentru aderarea României la Schengen. Ultima barieră, cu toate că nu era o impunere pentru aderarea la Schengen retragerea MCV… dar acum România și sper, mai ales după 8 decembrie, când vom intra în Schengen, va fi cu toate drepturile în UE.

O să vină și OECD.

Când faci o coaliție atât de mare, în care unești două doctrine total diferite, e normal ca românii să se aștepte și la lucruri de asemenea anvergură, cum a fost cu aderarea la UE și la NATO, acum aderarea la Schengen și depășirea unei povești interminabile, din punctul meu de vedere, cum a fost mecanismul MCV”, a declarat Ciolacu.

Întrebat dacă PSD va merge la prezidențiale cu un candidat din partid sau unul „de import”, probabil o aluzie la Mircea Geoană, acesta a răspuns: „PSD va avea candidatul care va câștiga alegerile, va avea un candidat de stânga. Cred că e suficient”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`