Marcel Ciolacu, despre referendumul lui Nicușor Dan: Consilierii generali PSD vor veni și ei cu o întrebare legată de prevenția consumului de droguri în școli (VIDEO)

Marcel Ciolacu, despre referendumul lui Nicușor Dan: Consilierii generali PSD vor veni și ei cu o întrebare legată de prevenția consumului de droguri în școli (VIDEO)
Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD, a fost întrebat de reporteri despre referendumul inițiat de Nicușor Dan pentru București, vineri, într-o conferință de presă, și a anunțat că social-democrații vor propune o a treia întrebare, „legată de prevenția consumului de droguri în școli”.

Marcel Ciolacu, despre referendumul lui Nicușor Dan

Întrebat dacă este oportun acest referendum, premierul a spus: „Orice referendum este oportun. Este un exercițiu democratic. Cred că luni au ședința Consiliului General, pentru a aproba cele două întrebări; după ce le-am citit și eu, cred că era mai simplu să întrebe dacă desființăm sau nu. Cum spunea doamna Clotilde după ce a pierdut alegerile, «mai bine desființăm sectoarele»… cumva să moară și capra vecinului… specific românesc”.

„În schimb,  colegii mei din Consiliul General vor veni și ei cu o întrebare legată de prevenția consumului de droguri în școli. Normal, vorbim de capitala României, iar tinerii care fac studiile în capitală sunt cei mai expuși la acest flagel. Așteptăm până luni, să vedem decizia, pe urmă – ei sunt inițiatorii – vor trimite la Guvern. Aștept punctul de vedere al ministrului justiției, al ministrului de intern, pentru că Ministerul de Interne este organizatorul alegerilor, apoi vom lua o decizie în Guvern. Susțin ca acest referendum să aibă loc”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Ce a spus despre Nicușor Dan

„Domnul Nicușor Dan e un primar general și un om politic care își dorește foarte mult să fie respectată legea. Un om care apără legea nu poate să ceară primului ministru să încalce legea. Dacă ministrul justiției și ministrul de interne găsesc a face modificările necesare, n-am nicio problemă”, a mai declarat liderul PSD.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`