Marcel Ciolacu, despre premierul pe care îl va propune în cazul în care moțiunea va trece: „Un tehnocrat, finanţist, fost membru PSD”

Publicat: 20 08. 2020, 00:02
Foto: Inquam Photos / George Calin

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a anunțat în repetate rânduri că partidul său este pregătit cu o propunere de premier în cazul în care moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban va trece în Parlament. Întrebat cine este, liderul social-democraților a creionat în linii mari portretul, fără să dea un nume.

„Vom merge cu o propunere de prim ministru la Cotroceni. Avem o propunere de tehnocrat şi o vom prezenta şi cu un program pe termen mediu economic. Este un fost membru PSD. Este un finanţist”, a declarat Marcel Ciolacula Antena 3, adăugând că are periodic discuții „instituționale” cu respectiva persoană.

„Eu, ca şi preşedinte al Camerei Deputaţilor, nu primesc informări, atunci mă consult cu mai multe persoane. Nu căutăm un prim ministru şomer. Nu neapărat lucrează la Banca Naţională. Va fi o propunere fezabilă”, a mai declarat Ciolacu.

Excluși categoric din lista de propuneri de premieri au fostSorin Grindeanu, Vasile Dâncu și George Maior, dar că Florin Georgescu „este o variantă, nu ştiu dacă ar dori această funcţie”.

Moțiunea de cenzură, depusă în Parlament

PSD a depus, luni, 17 august,la Parlament, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, intitulată „Pandemia a fost transformată într-o pande-mită generalizată!”. Textul moțiunii va fi cititpe 20 august în plenul reunit al Parlamentului, decizia fiind luatăluni seară în Birourile reunite ale Camerei Deputaților și Senatului. Ședința de joi, 20 august, este programată la ora 12.00.

„Am depus moțiunea de cenzură împotriva celui mai dezastruos guvern pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani. Guvernul Orban a devenit factorul agravant al pandemiei. Au scăpat total de sub control pandemia, au distrus economia și au prăbușit nivelul de trai al României”, a declarat liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

Ce scrie în moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului Orban

Moțiunea de cenzură a fost intitulată generic „Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată” și cuprinde mai multe capitole – sub mesajul „Guvernul a pierdut controlul pandemiei” – printre care: „Guvernul a pierdut controlul pandemiei”; „Chermezele PNL în vremea pandemiei”; „Distorsionarea datelor comunicate despre evoluția pandemiei”; „Testele puține au însemnat mai multe cazuri neidentificate, care au accelerat răspândirea pandemiei”; „Restricții contradictorii impuse cetățenilor români”; „Milițienii pandemiei au încălcat drepturile cetățenești”; „Co-vidul Legislativ”; „Devalizarea bugetului de stat sub paravanul pandemiei”; „Haosul din educație” și „Dezastrul bugetar”.