Marcel Ciolacu, despre moțiunea de cenzură: „Nu o depunem doar de dragul de a o depune sau de a răsturna acest guvern” / „Dacă nu au bani să dubleze alocațiile, îl invit pe Orban să impoziteze toate pensiile speciale”

Marcel Ciolacu, despre moțiunea de cenzură: Nu o depunem doar de dragul de a o depune sau de a răsturna acest guvern / Dacă nu au bani să dubleze alocațiile, îl invit pe Orban să impoziteze toate pensiile speciale
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a criticat luni seară în cadrul emisiunii „Dosar de politician” măsurile economice ale Guvernului liberal condus de Ludovic Orban, în contextul pandemiei de COVID-19.

„Tot ce așteptăm este un program economic coerent. Ni se tot promite în fiecare săptămână. Până acum nimeni nu știe ce urmeză. Suntem la 1.000.000 de șomeri. Nu există nicio coerență economică. Ratingul de țară îl cunoaștem cu toții, ne împrumutăm cel mai scump din Europa”, a declarat Marcel Ciolacu.

Întrebat care este alternativa la modul cum guvernează PNL, Marcel Ciolacu a invocat 28 de măsuri propuse care ar urma să fie transformate în proiecte legislative:

„Am venit cu 28 de măsuri pe care le-am pus la dispoziția Guvernului. Pe acestea le transformăm împreună cu specialiștii și o să venim cu proiecte de lege. Anul acesta nu o să fie vacanță parlamentară. Este un program economic pe termen scurt și mediu. Propunem și injecții de capital în mediul privat”, a mai precizat pre;edintele interimar al PSD.

În ceea ce privește criticile la adresa propunerii PSD de a crește beneficiile sociale în dauna investițiilor, Marcel Ciolacu a precizat: „Ai investiții este normal să vorbim despre asta. Avem nevoie de ele. Este una dintre salvările României să fie șantiere dar nu vedem alocări. Exemplul podul de la Brăila. Asta nu înseamnă că trebuie să descurajăm puterea de cumpărare. Consumul a scăzut în România. Este o temă falsă să tai veniturile oamenilor. Pensia nu este o pomană, este un drept. Mărirea alocațiilor vine direct pe consum. În momentul în care îți pică și economia, îți pică și puterea de cumpărare, categoric vei intra într-o criză economică mare”.

Marcel Ciolacu, acuzații grave la adresa Guvernului Orban

Marcel Cilacu îi acuză pe liberalii aflați la guvernare pentru deficitul de 1,7%, precizând că Ministerul Finanțelor a făcut plăți către ANRP pentru despăgubiri înainte de termen.

“Vreau să mi se explice cum s-a ajuns la un deficit de 1,7%în lunile ianuarie, februarie și martie, când nu a exista pandemia. De ce s-au făcut plăți la ANRP înainte de termen în lunile martie și aprilie, când ele trebuiau plătite în septembrie octombrie. Vreau să îmi explice Ministerul Finanțelor acest lucru. Avem probe și o să le punem la dispoziția presei”.

Marcel Ciolacu a precizat că poartă discuții cu Călin Popescu Tăriceanu și Victor Ponta în vederea creării unei alianțe PSD-ALDE-Pro România pentru alegerile locale.

Marcel Ciolacu: „Nu depunem moțiune de cenzură în perioada stării de alertă”

Referitor la perspectiva unei moțiuni de cenzură, Marcel Ciolacu a precizat că PSD-Pro România și ALDE nu vordepune o moțiune de cenzură cât timp e stare de alertă saud e urgență în România.

„Am anunțat deja cănu vom propune o moțiune cât timp este starea de alertăsau starea de urgență. Nu credem că trebuie să aruncăm țara într-un haos mai mare decât este acum. Am convenit și cu Victor Ponta și cu domnul Tăriceanu să nu depunem o moțiune de cenzură doar de dragul de a depune o moțiune de cenzură și de a răsturna acestguvern. Vrem să avem și un plan economic alternativ cu care să venim și să îl prezentăm și președintelui țării. El este decidentul când se desemnează un nou prim-ministru”, a mai spus Marcel Ciolacu.

În ceea ce privește parcursul Legii dublării alocațiilor, președintele interimar al PSD a explicat:

„Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea dublării alocațiilor. La președinte este respingerea OUG. Presupun că o să o promulge, nu are niciun temei. Am mai auzit anumiți membrii ai Guvernului care invocau că o vor ataca această lege la CCR. Ce să atace? Ordonanța lor de prorogare a termenului? E bine să avem mișcări politice, problema e când devenim ridicoli.

Dacă nu au bani să dubleze alocațiile îl invit din nou pe domnul Orban:mâine dimineață să facă ședință de guvern și să impoziteze toate pensiile speciale și atunci o s facă rost de bani pentru dublarea alocațiilor. Cred că e cea mai rapidă metodă.Eu îi garantez că PSD nu va ataca această ordonanţă la CCR”.

Marcel Ciolacu a explicat că Guvernul Orban poate amâna dublarea alocațiilor printr-onouăordonanță de prorogare a termenelor.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie