Prima reacție a lui Marcel Ciolacu, după condamnarea lui Mircea Drăghici: A plecat primul din partid după ce am devenit eu lider interimar al PSD

Publicat: 15 10. 2020, 21:58
Foto: Inquam Photos / George Călin

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, vorbit joi seară despre cazul fostului trezorier al PSD Mircea Drăghici, care a fost condamnat la cinci ani de închisoare, în primă instanţă. Social-democratul a declarat fostul său coleg de partid a plecat printre primii din PSD, după ce a devenit preşedinte interimar al formaţiunii. Cu toate acestea, el a menționat cănu va comenta vreodată o decizie a instanţei.

Ciolacu: ”Nu o să comentez vreo decizie a instanţei”

„În primul rând nu am comentat şi nu o să comentez vreo decizie a instanţei. În al doilea rând, fostul meu coleg ştiţi că a plecat cred că primul din partid după ce am devenit eu preşedinte interimar al partidului. Iar în al treilea rând, privind decizia să se constituie cineva parte civilă, e o decizie a avocaţilor, a juridicului, nu e a preşedintelui partidului“, a afirmat Marcel Ciolacu, în momentul în care a fost întrebat despre condamnarea lui Mircea Drăghici şi de ce PSD nu a vrut să se constituie parte civilă, în ciuda faptului că partidul a fost păgubit.

De asemenea, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a explicat de ce partidul nu s-a constituit ca parte civilă, justificând că „a fost o decizie continuată“.

„Era o decizie luată de fosta conducere. Aşa au preluat avocaţii şi aşa s-a decis“, a mai explicat liderul social-democraţilor, conform Adevărul.ro.

Cine este Mircea Drăghici

Fostul trezorier al PSD, deputatul Mircea Gheorghe Drăghici, a fost condamnat la cinciani de închisoare cu executare în dosarul subvențiilor. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție nu este definitivă.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) l-au condamnat, joi, pe Mircea Gheorghe Drăghici la 4 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de utilizarea subvențiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate și i s-au interzis dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în oricare alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii şi dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pe o perioadă de 3 ani, după executarea pedepsei principale.

Mai mult decât atât,Drăghici a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare.

Cele două pedepse au fost contopite, astfel că Mircea Drăghici urmează să execute pedeapsa de 4 ani de închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, astfel că totalul pedepsei va fi de 5 ani de închisoare.