Marcel Ciolacu, despre cazul țintei aeriene din Eforie: Haideți să vedem toată analiza celor de la Ministerul Apărării, dacă a fost o provocare cibernetică (VIDEO)

Publicat: 18 10. 2024, 13:34
Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD. Sursa foto: Guvernul României / Facebook

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat despre cazul țintei aeriene din Eforie Nord, vineri, într-o conferință de presă, și a sugerat că Ministerul Apărării ia în calcul și ipoteza unei „provocări cibernetice”, „fiindcă contactul vizual al plioților nu a existat cu drona respectivă”.

Marcel Ciolacu, despre cazul țintei aeriene și analiza de la Ministerul Apărării

Întrebat de reporteri ce măsuri se pot lua, având în vedere că „este a doua oară când dronele rusești survolează spațiul aerian al României”, premierul Marcel Ciolacu a explicat: „S-au toate măsurile ca să nu fie niciun pericol. Haideți să vedem toată analiza celor de la Ministerul Apărării, dacă a fost o provocare cibernetică, fiindcă contactul vizual al piloților nu a existat cu drona în cauză”.

Precizările MApN despre ținta aeriană din zona Eforie

Ministerul Apărării a anunțat, joi seară, că „o țintă aeriană de mici dimensiuni” a traversat frontiera României în zona localității Eforie Nord în jurul orei 19. Instituția a precizat, totodată, că „încetarea alertei aeriene a fost transmisă la ora 20.15”.

În județul Constanța au fost transmise mesaje RO-Alert.

„Radarele de supraveghere aeriană au urmărit în permanență traseul țintei care a pătruns în adâncimea teritoriului național pe o distanță maximă de 14 km. Aeronavele de luptă nu au avut contact vizual cu aceasta în niciun punct de pe traseul de evoluție. Sistemul de supraveghere a pierdut semnalul radar la est de localitatea Amzacea, în jurul orei 19.20”, mai declara MApN în comunicatul transmis joi seară.