Marcel Ciolacu, despre alegerile parlamentare: Am anunţat că niciun candidat nu o să intre pe liste dacă are probleme penale

Marcel Ciolacu, despre alegerile parlamentare: Am anunţat că niciun candidat nu o să intre pe liste dacă are probleme penale
Foto. Inquam Photos / Octav Ganea

Marcel Ciolacu a declarat că, pentru alegerile parlamentare, nu vor putea intra pe liste niciun candidat cu probleme penal, dorind astfel să convingă românii ”că suntem o alternativă credibilă la această Dreaptă unită”.

”Intrăm în logica de precampanie. Vom veni cu un program economic categoric şi cu un program de guvernare. Vom veni cu nişte soluţii concrete, cu o selecţie a celor care ne vor reprezenta în Parlament.

Am anunţat că niciun candidat nu o să intre pe liste dacă are probleme penale. Vrem să convingem românii că suntem o alternativă credibilă la această Dreaptă unită”, a declarat liderul PSD la România TV.

Totodată, acesta le-a reproșat ”baronilor” din PSD că partidul nu a obținut un scor mai mare la alegerile locale.

Marcel Ciolacu a afirmat că dacă ”anumiți colegi” ar fi înțeles să se dea la o parte, PSD nu ar fi pierdut Vrancea sau Constanța.

Marcel Ciolacu: PSD are baza necesară să lupte pentru primul loc la parlamentare

Marcel Ciolacu, președintele PSD, susține că social-democrații se așteptau să obțină mai multe consilii județene la alegerile locale din 2020. Chiar și așa, demnitarul a subliniat că „e o mărire de aproape 10 procente față de europarlamentare și chiar prezidențiale, turul I”, și susține că formațiunea are „baza necesară” astfel încât să lupte pentru primul loc la alegerile generale din 6 decembrie.

Referitor la procentul obținut de PSD, potrivit estimărilor, Marcel Ciolacu a declarat: „În jur de 34 și noi în jur de 31. Este al treilea scor în istoria PSD cu 3 în față la alegerile locale. A mai fost unul de 33 și ultimul, din 2016, cu 37%. Dacă vrem să fim corecți, ne raportăm la traseul pe care l-a avut partidul în aceste ultimi trei alegeri și vom vedea că este cu adevărat un câștig imens pentru PSD. Eu, cel puțin, tot ceea ce mi-am asumat am îndeplinit. Avem cel mai mare număr de consilii județene, avem cel mai mare aleși primari și automat și aleși locali, și avem cu 3 în față. Sunt premisele că va fi o bătălie destul de interesantă la alegerile generale. În acest moment, partidul are baza necesară de a se lupta pentru primul loc la alegerile parlamentare. Dacă va reacționa la fel de dinamic și la fel de strâns partidul, eu sunt ferm convins că vom câștiga și acele alegeri”.

Marcel Ciolacu: „Mi-aş dori ca doamna Gabriela Firea să candideze pentru un post în Parlamentul României”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că și-ar dori ca Gabriela Firea, fostul primar al Capitalei, să candideze la un post de parlamentar, după ce a pierdut alegerile în fața lui Nicușor Dan.

„Mi-aş dori ca doamna Gabriela Firea să candideze pentru un post în Parlamentul României. Consider că doamna Gabriela Firea trebuie să fie în linia întâi a PSD. Rămânem cel mai mare partid din Romania. La alegerile parlamentare vom avea un scor mai bun care se datorează în mare măsură doamnei Gabriela Firea (…) Doamna Gabriela Firea e sigura care a avut puterea să lupte împotriva acestei drepte unite. Nu am vorbit. Rezultatele bune ale PSD se datorează în mare măsură și doamnei Gabriela Firea”, a spus el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie