Marcel Ciolacu: „Demarăm un program de modernizare și dezvoltare a infrastructurii vamale, cu un buget de până la 1 miliard de lei” (VIDEO)

Publicat: 13 06. 2024, 11:39
Marcel Ciolacu, liderul PSD. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat joi, la începutul ședinței de Guvern, o măsură pentru combaterea evaziunii fiscale. Este vorba despre modernizarea infrastructurii vamale, cu un buget de 1 miliard de lei:

“Discutăm, totodată, o măsură esențială pentru combaterea evaziunii fiscale. Demarăm un Program Multianual de Modernizare și Dezvoltare a Infrastructurii Vamale, până în anul 2030, cu un buget de până la 1 miliard de lei.

Înființăm un Centru Național de Analiză Imagistică Vamală, care va analiza imaginile scanate. Sistemele vamale vor fi interoperabile cu cele ale CNAIR și ale Poliției de Frontieră. Astfel, Vama va putea combate mai eficient traficul de droguri, fraudele, evaziunea fiscală și contrabanda”.

Premierul a vorbit și despre reorganizarea Ministerului Finanțelor:

“Continuăm astăzi procesul de reorganizare a Ministerului Finanțelor, ANAF și a altor instituții guvernamentale din subordinea acestui minister. Sper ca, la toate ședințele următoare, să avem câte două ministere care vin cu schema de reorganizare ca să finalizăm tot procesul până la finalul lunii, așa cum avem actul normativ aprobat”.