Marcel Ciolacu: Dacă se vor amâna alegerile parlamentare, nu va fi din cauza PSD, ci a Guvernului Orban, care a gestionat dezastruos epidemia de coronavirus (VIDEO)

Marcel Ciolacu: Dacă se vor amâna alegerile parlamentare, nu va fi din cauza PSD, ci a Guvernului Orban, care a gestionat dezastruos epidemia de coronavirus (VIDEO)

Liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că dacă alegerile parlamentare vor fi amânate, asta se va întâmpla nu din cauza PSD, ci din cauza Guvernului PNL, care a gestionat „catastrofal” răspunsul țării la epidemia de coronavirus.

Marcel Ciolacu: Nu PSD va amâna alegerile parlamentare

„Atât eu, cât și colegii mei suntem îngrijorați de dezastrul cu care e condusă această pandemie. Am ajuns azi să avem 25% rata de infectare. Aș vrea să îl anunț și pe dl Iohannis și pe dl Orban că nu PSD va amâna alegerile – am avut această discuție cu colegii mei – ci ”guvernul său” e posibil să creeze această breșă de a fi amânate alegerile, din cauza gestionării dezastruoase de către Guverul Orban”, a declarat Marcel Ciolacu, la finalul ședinței conducerii lărgite a PSD.

La insistențele reporterilor pe acest subiect, Ciolacu a afirmat: „Vă repet, e în funcție de gestionarea padnemiei. În acest moment avem o rată de infectare de 25%. Nu PSD amână alegerile. Noi ne pregătim pentru alegerile din 6 decembrie. Dacă ”Guvernul său” va gestiona la fel de catastrofal pandemia, e posibil să avem o amânare a alegerilor”.

Întrebat dacă PSD va vota proiectul depus de către deputatul independent Adrian Dohotaru, care prevede amânarea alegerilor parlamentare până în martie 2021, liderul social-democraților a răspuns: „Momentan nu e supus la vot, vedem în funcție de cum evoluează pandemia. PSD e minoritar acum în Parlament. Ar trebui ca proiectul să fie votat de mai multe forțe politice pentru a trece de Parlament”.

Declarațiile lui Ciolacu vin în contextul în care, luni, bilanțul infectărilor cu coronavirus a ajuns la 137.491, după testarea pozitivă a încă 1.591 de persoane. Săptămâna trecută, mai multe zile la rând, România a înregistrat peste 2.000 de cazuri pe zi. Numărul deceselor cauzate de SARS-CoV-2 a ajuns, luni, la 5.048.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Proiect în Parlament privind amânarea alegerilor legislative

Vineri, deputatul independent Adrian Dohotaru a anunțat că a depus un proiect de lege ce prevede amânarea alegerilor parlamentare până în martie 2021.

Guvernul a stabilit deja, prin Hotărâre, că alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie. Numai că, ulterior, Curtea Constituțională a decis că Parlamentul este cel care trebuie să stabilească data acestui scrutin.

„Gândiți-vă că parlamentarii nu răspuns pentru voturile politice din mandat, deci dacă Paramentul nu poate stabili data alegerilor, că nu vin parlamentarii la cvorum și nu se poate adopta legea, ei nu răspund. Și rămân în funcție. Ce faci? (…) Dacă Parlamentul nu poate să stabilească data alegerilor nu ai ce să le faci parlamentarilor. Mi se pare ceva foarte straniu, foarte ciudat”, a fost reacția premierului Orban.

Joi, Marcel Ciolacu declarase pentru Antena 3 că PSD i-a în calcul varianta amânării parlamentarelor: „Este posibil să facem acest lucru. Este posibil să fie depus un astfel de proiect de lege. Am văzut mai mulţi lideri, eu nu am cerut până acum, care au cerut acest lucru. Lideri din Parlament, nu din PSD. (…) Pandemia e clar că nu este în acest moment controlată şi bine gestionată de către Guvern. Vom vota amânarea alegerilor”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie