Marcel Ciolacu: Dacă se dorește schimbarea lui Dîncu, eu vreau să știu care sunt argumentele. Nu putem cădea în ridicol… schimbăm miniștri pentru că declară la televizor că un război se închide cu negociere

Publicat: 17 10. 2022, 23:48
Foto: Inquam Photos / George Călin

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că nu a avut vreo discuție cu premierul sau cu altcineva despre eventuala înlocuire a lui Vasile Dîncu din funcția de ministru al Apărării și că ar dori să știe care sunt argumentele dacă se dorește un astfel de demers, transmite G4Media.ro.

Marcel Ciolacu: Când am vorbit cu Vasile Dîncu m-a lămurit

„Dacă se dorește schimbarea lui Dîncu, eu vreau să știu care sunt argumentele”, a afirmat liderul PSD, luni seară, la România TV, precizând totodată că el personal nu a avut nicio discuție cu premierul sau cu altcineva despre eventuala înlocuire a lui Vasile Dîncu.

Președintele PSD susține că ministrul Apărării l-a „lămurit” în cadrul discuției pe care au avut-o.

„Eu când am vorbit cu Vasile Dîncu m-a lămurit. El a zis că nu s-a referit la faptul că Ucraina ar trebui să cedeze teritorii Rusiei, ci la faptul că orice conflict se încheie cu o negociere, ceea ce este foarte corect. Indiferent dacă pierzi sau câștigi, există negocieri”, a mai spus Marcel Ciolacu.

„Nu putem cădea în ridicol…schimbăm miniștri pentru că declară la televizor că un război se închide cu negociere.  (…) Sigur, atributul schimbării miniștrilor aparține primului ministru. Dar eu sunt convins că dacă sunt plângeri, primul ministru mă va informa (…) Negocieri în coaliție nu se face prin eu îl omor pe ministrul tău și tu pe ministrul meu”, a explicat el.