Marcel Ciolacu: Dacă românii vor decide să fiu președinte cred că este corect ca celălalt partid politic care va constitui coaliția împreună cu PSD să dea prim-ministrul (VIDEO)

Publicat: 20 09. 2024, 13:41
Actualizat: 20 09. 2024, 13:42
Sursa foto: Marcel Ciolacu / Facebook

Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, într-o conferință de presă la Oradea, că este convins că după alegeri niciun partid nu va obține singur 50% din voturile românilor, prin urmare PSD va fi nevoit să facă o coaliție de guvernare. Întrebat pe cine va pune premier dacă va fi ales președintele României, Marcel Cioalcu a răspuns că este corect să numească un premier de la celălalt partid politic care va constitui coaliția împreună cu PSD.

„Românii hotărăsc cine va fi următorul prim-ministru. Așa scrie la Constituție. Eu consider, în schimb, că următorii cel puțin patru ani pentru România vor fi cei mai importanți ani și va fi cea mai mare creștere în dezvoltare și economie. Sunt ferm convins de această dată, că niciun partid nu va avea 50%. Deci se va face o coaliție de guvernare. Cum va fi această coaliție e în funcție de votul românilor, de cât ia fiecare partid în parte.

Am zis foarte clar că dacă românii vor decide să fiu președintele României, eu cred că este corect ca de la celălalt partid politic care va constitui coaliția împreună cu PSD să dea prim-ministrul.