Marcel Ciolacu: Curtea de Conturi, un exemplu de bună practică pentru tot ceea ce înseamnă sistemul instituțional din România. Știu că ați avut de înfruntat provocări majore (VIDEO)

Marcel Ciolacu: Curtea de Conturi, un exemplu de bună practică pentru tot ceea ce înseamnă sistemul instituțional din România. Știu că ați avut de înfruntat provocări majore (VIDEO)
Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD. Sursa foto: Guvernul României / Facebook

Curtea de Conturi este un exemplu de bună practică pentru tot ceea ce înseamnă sistemul instituțional din România, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, liderul PSD, miercuri, în cadrul evenimentului organizat la Ateneul Român pentru a marca împlinirea a 160 de ani de la înființarea Curții de Conturi.

Marcel Ciolacu, alocuțiune la aniversarea Curții de Conturi

„Sunt 160 de ani în care Curtea a trecut prin reforme și transformări profunde, ajungând astăzi un exemplu de bună practică pentru tot ceea ce înseamnă sistemul instituțional din România. De aceea, vreau să felicit întreaga conducere a Curții de Conturi pentru eforturile depuse în continuarea procesului de modernizare a acestei instituții”, a declarat premierul.

„Știu că ați avut de înfruntat provocări majore, dar prin dialog și echilibru ați reușit să găsiți întotdeauna soluții pentru a vă ridica la nivelul așteptărilor acestei instituții. În mod special vreau să salut schimbările care s-au produs atât în auditul fondurilor publice, cât și în ceea ce privește comunicarea dintre Curte și factorii de decizie din societate. Putem avea în instituția supremă de audit a României un partener în auditarea politicilor publice pentru a ști cum putem veni mai bine în sprijinul beneficiarului final, nu altul decât cetățeanul”, a adăugat liderul PSD.

„Există un concept tot mai prezent pe agenda publică, care reunește la nivel de responsabilități toți factorii decidenți din societate, buna guvernanță. Aici instituțiile supreme de audit joacă un rol esențial în a oferi o imagine reală a impactului politicilor publice în viața cetățenilor. Acest nou model de guvernanță se caracterizează prin gestionarea provocărilor într-un mediu turbulent, iar reziliența în acest context presupune întărirea mecanismelor administrației publice”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`