Marcel Ciolacu: Dacă coronavirusul continuă, e posibil să facem congresul PSD online

Marcel Ciolacu: Dacă coronavirusul continuă, e posibil să facem congresul PSD online

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a susținut luni că social-democrații și-ar putea susține congresul online, de teama răspândirii coronavirusului.

Totodată, Ciolacu a negat informațiile potrivit cărora ar exista tensiuni în interiorul formațiunii.

„Nu e nicio tensiune. Cum să fie vreo tensiune, dacă eu eram unicul candidat. Eu eram unicul candidat, veneam cu o echipă. Domnul Orban are o mare problemă, să rezolve problemele de criză politică în care suntem. Rămâne aceeași echipă de la început. Dacă coronavirusul continuă, e posibil să facem congresul online”, a spus, luni, Marcel Ciolacu.

PSD a anunțat săptămâna trecută că amână Congresul Extraordinar din 29 februarie, „având în vedere confirmarea primului primului caz de infectare cu Covid-19 pe teritoriul României”.

„Având în vedere confirmarea primului caz de infectare cu Covid-19 pe teritoriul României, precum și faptul că o parte însemnată a delegaților la congresul PSD (președinți de Consilii Județene, primari, consilieri locali și județeni, precum și alți reprezentanți ai autorităților locale) sunt implicați în gestionarea pe plan local a măsurilor ce se impun pentru prevenirea răspândirii infectării cu COVID-19, conducerea interimară a PSD a decis amânarea Congresului planificat pentru sâmbătă, 29 februarie.

Considerăm că toți cei care sunt implicați la nivel local, în gestionarea amenințării cu care se confruntă România, trebuie să se ocupe acum de siguranța și sănătatea oamenilor, orice alte activități nefiind o prioritate”, au transmis, săptămâna trecută, social-democrații.

PSD are o conducere interimară de la finalul anunlui trecut, după ce Viorica Dăncilă a fost debarcată din fruntea partidului în urma eșecului de la alegerile prezidențiale. În momentul de față, singurul candidat la cea mai importantă funcție din PSD era chiar Marcel Ciolacu, actualul președinte interimar.

Potrivit celor mai recente date, publicate după ședința de luni a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, în acest moment, în România, 42 de persoane se află în carantină, iar 9012 persoane sunt monitorizate la domiciliu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`