Marcel Ciolacu: Cineva trebuie să explice cum s-au cumpărat 100 de milioane de doze de vaccin pentru 15 milioane de oameni. Poate și în fața procurorilor

Publicat: 17 04. 2022, 23:03
Foto: Inquam Photos / George Călin

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că România a cumpărat peste 100 de milioane de doze de vaccin anticoronavirus pentru 15 milioane de oameni. Memorandumul ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu (USR) la vremea aceea, a fost contrasemnat de Dan Barna (USR), vicepremierul cu atribuţii pe Sănătate, de ministrul de Finanţe (Alexandru Nazare de la PNL, la vremea aceea) şi de premier (atunci Florin Cîțu, tot de la PNL).

Ciolacu, acuzații legate de dozele de vaccin anti-COVID cumpărate de România

„Au compărat întâi 65 de milioane de doze. Au expirat acum câteva zile două milioane, le-am aruncat. Noi avem o ţintă de vaccinare de 15 milioane de români.

Ministrul USR, mi se pare, de la Sănătate, a semnat un Memorandum către Guvern, care a fost contrasemnat de Barna, că era vicepremierul cu atribuţii pe Sănătate şi mai sunt doi semnatari: ministrul de Finanţe şi premierul, dar toată procedura e plecat din zona de sănătate.

Au mai făcut un contract de 40 de milioane doze de vaccin pentru anii 2022 şi 2023, care nu au venit încă în România”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Liderul social-democraților a precizat că aceste ultime 40 de milioane de doze au costat 730 de milioane de euro.

Ciolacu vrea intervenția procurorilor în cazul dozelor de vaccin

„Vreau şi eu să explice aceşti oameni, şi în faţa dvs şi în faţa procurorilor, cum au comandat încă 40 de milioane de doze de vaccin!”, a continuat Ciolacu.

Acesta a mai precizat că ultimii din lanțul decizional au fost premierul şi ministrul de Finanţe.