Marcel Ciolacu cere PNL să aleagă între PSD și USR. Acesta ar vrea ca actuala coaliție să funcționeze și după 2024 (VIDEO)

Marcel Ciolacu cere PNL să aleagă între PSD și USR. Acesta ar vrea ca actuala coaliție să funcționeze și după 2024 (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că PNL ar trebui să se hotărască dacă vrea o coaliție cu PSD pe termen lung, la nivel central, dar și local, pentru că nu consideră că e normal ca PNL să aibă alianțe cu USR la nivel local, iar la București să aibă guvernul cu PSD.

Ciolacu, nemulțumit că PNL are alianțe cu USR la nivel local

„Domnii de la PNL, cu care avem coaliţia de guvernare, ar trebui să se hotărască. Nu putem local să facem coaliţii cu USR, şi la Bucureşti să avem coaliţie şi guvern împreună. (…) Ne dorim ca lucrurile între noi să funcţioneze uniform”, a declarat Ciolacu.

Liderul PSD a spus că același lucru e valabil și la Primăria Capitalei: „Ori şi-l asumă pe Nicuşor Dan, care a fost candidatul PNL şi USR, ori încercăm să menţinem o coaliţie care a funcţionat”.

Ciolacu ar vrea coaliție cu PNL și după 2024

Marcel Ciolacu a repetat apoi că decizia de a constitui coaliția cu PNL a fost una corectă.

„Eu, sincer, şi le transmit şi partenerilor noştri, cred că şi din 2024 putem continua acest format de coaliţie, dar trebuie să ne hotărâm!

Vrem să blocăm proiectele primarului de la Vaslui, cu USR? Vrem să ne asumăm proiectele cu USR din Bucureşti sau ale lui Clotilde Armand sau vrem să constituim o coaliţie adevărată atât local, cât şi central?”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:54 - Rezultate loto, 15 septembrie. A fost câștigat marele premiu la Joker
23:36 - Focuri de armă în apropierea lui Donald Trump, la două luni de la tentativa de asasinat din Pennsylvania. Republicanul este în siguranță, spune echipa de campanie
23:09 - Ștefan Pălărie: Avem nevoie de un Președinte al poporului. Elena Lasconi nu este un om din sistem cum sunt ceilalți candidați / E singurul candidat care nu va desemna un premier PSD (VIDEO)
22:56 - Gabriel Zetea: Cele mai importante sunt alegerile parlamentare / Cel mai potrivit pentru Palatul Cotroceni este Marcel Ciolacu (VIDEO)
22:35 - A murit Valentin Samungi, fost campion mondial cu naționala României
22:25 - Alina Gorghiu: La nivel de performanță economică, în mandatul premierului Nicolae Ciucă s-a stat mult mai bine decât în cel al lui Marcel Ciolacu / Temele economice, esențiale pentru PNL (VIDEO)
21:59 - Alina Gorghiu: Nu e sănătos să lăsăm PSD să aibă toată puterea. Sănătos este să lăsăm un Președinte de dreapta, care știe ce înseamnă instituțiile europene, care are o carieră temeinică, un om foarte echilibrat (VIDEO)
21:34 - Raed Arafat: Am făcut o manevră de forțe mai ales către Vaslui și Iași. Toată lumea este în alertă / O evaluare realistă a pagubelor, doar după ce se retrage apa. Ar putea face parte dintr-o solicitare de finanțare din partea Comisiei Europene (VIDEO)
21:20 - Alina Gorghiu, despre inundații: Este un moment de solidaritate, un moment în care trebuie să ajutăm. După ce trece impactul crizei climatice, va trebui să vedem unde a fost problema de-a lungul timpului (VIDEO)
20:55 - Radu Țincu, după lansarea cărții „Învinge dependența”: Depedența nu vizează doar drogurile. Ea se poate instala și în raport cu un obicei (VIDEO)