Marcel Ciolacu cere o schimbare în ceea ce privește Agenția Națională Antidrog: „Tinerii care cad pradă traficului de droguri nu mai pot fi trataţi ca infractori”

Publicat: 23 09. 2024, 16:45
Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD. Sursa foto: Captură video - Partidul Social Democrat / Facebook

Marcel Ciolacu a ținut un discurs, luni, cu privire la situația actuală a consumului de droguri în rândul tinerilor din România.

Marcel Ciolacu: „Mi se pare normal ca Agenţia Naţională Antidrog să fie mutată la Ministerul Sănătăţii”

Marcel Ciolacu a subliniat importanța mutării Agenției Naționale Antidrog în subordinea Ministerului Sănătății, astfel încât tinerii dependenți de droguri să aibă acces la ajutor specializat.

„La fel mi se pare normal ca Agenţia Naţională Antidrog să fie mutată la Ministerul Sănătăţii. Tinerii care cad pradă traficului de droguri nu mai pot fi trataţi ca infractori. Ei trebuie ajutaţi. Iar acest ajutor trebuie să vină din partea specialiştilor din Ministerul Sănătăţii, nu din Ministerul de Interne”, a precizat Marcel Ciolacu, la evenimentul „Viitorul se construieşte azi! Sănătatea unei naţiuni pleacă de la sănătatea copiilor noştri, conform Digi24.

Marcel Ciolacu, despre măsurile de prevenție împotriva consumului de droguri în rândul tinerilor

Premierul susține că este necesar să se acorde mai multă atenție acțiunilor de prevenție. Acesta a abordat problema cu care s-au confruntat de-a lungul timpului ONG-urile care desfășurau campanii de prevenție împotriva consumului de droguri și cărora nu le-a fost permis accesul în școli.

„Şi fac apel către toate ONG-urile implicate. Trebuie să intensificăm prevenţia. Este inadmisibil ca asociaţiile care derulează campanii de prevenţie să nu aibă acces într-o şcoală pentru că nu este bine pentru şcoala respectivă. Eu o spun foarte clar. Acesta este cel mai mare flagel, iar copiii noştri trebuie să ştie care sunt riscurile consumului de droguri şi cum să se ferească de ele. Şi am să vă rog să-mi spuneţi de fiecare dată când întâmpinaţi greutăţi în a intra într-o şcoală pentru a le explica copiilor că drogurile nu le rezolvă problemele, ci de fapt le creează altele noi mai grave”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.