Marcel Ciolacu: ”Cred parlamentarii doresc ca audierile miniștrilor să nu fie de formă. Intrăm într-o criză politică dacă guvernul nu va fi învestit” (VIDEO)

Publicat: 24 10. 2019, 12:43

Președintele Camerei Deputaților, social-democratul Marcel Ciolacu, a declarat, joi, că nu este suficientă o singură zi pentru audierea miniștrilor din cabinetul Orban. Totul după ce premierul desemnat le-a trimiș șefilor celor două Camere ale Parlamentului o propunere de program prvind învestirea noului executiv.

„Trebuie respectaţi paşii constituţionali. Nu pot să resping scrisoarea sau să nu iau act de ea, dar nu aceştia erau paşii. Primul pas pe care trebuie să îl facă este să vină cu formula de guvern şi programul de guvernare. Birourile permanente reunite vor vota şi vor stabili calendarul. Nu vom prelungi mai mult decât este nevoie acest calendar, cred parlamentarii doresc ca aceste audieri să nu fie de formă. Să fie audieri serioase, pe respectarea Constituţiei. Vorbim matur de un vitor guvern, nu suntem într-o criză majoră”, a declarat Ciolacu.

Șeful Camerei Deputaților a mai precizat că dacă noul guvern nu va trece de votul din Parlament s-ar intra într-o criză politică.

„Criză ar fi dacă acest guvern nu ar fi învestit. (…) Intrăm într-o criză politică, nu într-un blocaj constituțional. Cred că cei mai responsabili să răspundă la această întrebare sunt cei care au format noua majoritate”, a mai spus Marcel Ciolacu, adăugând că aleșii PSD nu vor vota noul cabinet, conform deciziei luate în Comitetul Executiv al PSD.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.