Marcel Ciolacu, atac la PNL și fosta guvernare: Trebuie să explice de ce au trecut în PNRR că închid termocentrale, de ce n-au prins irigațiile, de ce au liberalizat prețul energiei fără să pună nimic în loc, achiziția de vaccinuri (VIDEO)

Publicat: 12 11. 2022, 16:53
Foto: Inquam Photos / George Călin

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că „anumiți colegi de coaliție” trebuie să dea explicații în legătură cu o serie de decizii controversate din fosta guvernare, inclusiv cele legate de închiderea termocentralelor și de liberalizarea prețurilor la energie sau achiziția de vaccinuri anti-COVID-19 într-o cantitate supradimensionată.

Marcel Ciolacu (PSD) critică PNL și fosta guvernare

„Eu cred că avem datoria de a fi foarte echilibrați, de a ne continua munca alături de români, de a da explicații, nu de a evita să dăm explicații, să spunem foarte clar de ce anume, de ce luăm anumite decizii. Câteodată se spune că eu am anumite probleme cu anumiți colegi de coaliție”, a declarat liderul PSD, sâmbătă, la Conferința județeană de alegeri a Organizației Județene PSD Vrancea.

„Eu n-am nicio problemă cu nimeni, ei trebuie să dea niște explicații. Trebuie să spună de ce au trecut în PNRR că închid termocentrale, când nu ne-a cerut nimeni, trebuie să dea explicații de ce au liberalizat prețul fără să pună nimic în loc, nu trebuie să dea Alexandru Rafila explicații de ce trebuie să plătim un miliard de euro pentru vaccinuri care depășeau de 10 ori populația României, de ce n-au prins irigații în PNRR și acum încercăm cu domnul ministru Daea să prindem acest lucru”, a adăugat Marcel Ciolacu.

„Pot să îl laud pe Marcel Boloș, se vede că toată abordarea de la Ministerul fondurilor europene este schimbată. Pot să îl dau pe Marius Budăi (…), pentru că știu exact (…), am vorbit și noi la Bruxelles și știu cât de multe l-au lădaut și că va fi scos acel 9,4 din PNRR în ceea ce privește pensiile, procent prins pe viitorii 50 de ani, nimeni neștiind ce se întâmplă mâine”, a mai spus el.