Marcel Ciolacu, atac la Nicușor Dan în ședința de Guvern după ce mii de blocuri au rămas fără apă caldă: „Mi se pare inuman și degradant” (VIDEO)

Marcel Ciolacu, atac la Nicușor Dan în ședința de Guvern după ce mii de blocuri au rămas fără apă caldă: Mi se pare inuman și degradant (VIDEO)
Foto: Nicușor Dan / Facebook

Premierul Marcel Ciolacu a lansat joi un atac la adresa primarului Capitalei Nicușor Dan în contextul în care mii de blocuri din București au rămas fără apa caldă:

„Avem azi un proiect de Ordonanță de Urgență prin care asigurăm decontarea unor plăți pentru furnizprii de energie. Vrem ca sistemul să fie în continuare perfect funcțional cum a fost și iarna trecută, cu prețuri plafonate.

Nu reușesc totuși să realizez cum este posibil în aceste condiții ca în Capitala României primarul Nicușor Dan să condamne în continuare și în acest an sute de mii de locuitori să se spele luni întregi cu apă rece. Mi se pare inuman și degradant, și asta la trei ani după ce domnul primar a promis revoluția apei calde”, a spus Marcel Ciolacu.

Lucrări de înlocuire a conductelor

Apa caldă a fost oprită în jumătate din București din cauza unei avarii majore în zona Strada Olteniței – Big Berceni, la rețeaua primară, care nu a mai fost înlocuită de 50 de ani, din momentul în care a fost dată în folosință.

„Avaria produsă pe Magistrala Progresu-Berceni, pe o rețea cu o vechime de aproape 50 de ani, în zona Șoselei Olteniței, precum și cele produse la intersecția Căii Văcărești cu strada V.V. Stanciu și pe strada Luică, între străzile Reșița și Tudor Gociu, alături de șantierele deschise pentru lucrări, influențează întreaga capacitate de preluare a agentului termic pentru Sectorul 4.

(…) Rețeaua termică primară din zona Căii Văcărești a fost dată în funcțiune în anul 1979 și are o vechime de aproape 45 de ani, în timp ce rețeaua de pe Șoseaua Olteniței are aproape 50 de ani, ambele având durata de exploatare depășită cu aproape 30 de ani. Rețeaua termică primară din zona Olteniței a fost dată în funcțiune în anul 1974”, arată Termoenergetica.

Compania susține că urmau să aibă loc oricum lucrări de modernizare în acest segment, dar avaria produsă a obligat la urgentarea lucrărilor.

„Este vorba de unul dintre cele mai importante «noduri» pentru viitoarea funcționare a sistemului de termoficare, fiind un cămin în care sunt amplasate vanele care fac legătura între Magistrala 3 Sud și Magistrala Berceni, respectiv legăturile între conductele de alimentare între CTE Sud si CTE Progresu.

Deși programat pentru luna septembrie, avaria produsă zilele trecute a impus urgentarea începerii lucrărilor!

În următoarele zile, vor fi refăcute armăturile și conductele din interiorul căminului. Căminul Releului este unul dintre cele mai mari cămine din rețeaua de termoficare a Capitalei, cu o suprafață de 180 de metri pătrați și în cazul său, expertiza a arătat că prezintă degradări importante ale structurii de rezistență cauzate în mare parte de lipsa investițiilor din ultimii 20 de ani”, a precizat Termoenergetica.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`