Marcel Ciolacu: Ar trebui să grăbim procesul de recuperare a industriei românești de apărare. E nevoie de un parteneriat între companii și statul român (VIDEO)

Publicat: 02 11. 2022, 10:21

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a afirmat că statul român, inclusiv autoritățile locale, și companiile ar trebui să colaboreze pentru a înzestra Armata Română. Acesta a făcut declarația la finalul unei vizite la fabrica de camioane IVECO din Petrești, Dâmbovița. Ciolacu a precizat că s-au întors români din Italia pentru a lucra la această fabrică.

Ciolacu, despre investițiile străine în România și înzestrarea Armatei

„E evident că avem în fața noastră un business de succes, dar un business în care e o componentă a statului român, având o comandă pentru înzestrare a Ministerului Apărării și Armatei Române, o componentă de implicare administrativă din partea Consiliului Județean și a Primăriei. Tot acest ansamblu a dus la un business de succes, așa încât tot ce se produce aici rămâne în înzestrarea armatei. Toate taxele și impozitele rămân în România, forța de muncă, în afară de cea locală, a venit din Italia, români întorcându-se ca să lucreze în această fabrică.

Cred că e un exemplu de bună practică și de abordare, cum spunea și dl premier, abordarea noastră pe care să o avem în industria de apărare. Cred că aici e soluția și împreună ar trebui să grăbim acest proces de recuperare a industriei românești de apărare.

Câteodată întrebi de ce anumite cifre, cum ar fi investițiile directe în România, au crescut așa de mult, dar după ce vizităm o astfel de fabrică realizăm de ce au crescut cu aproape 21% mai mult ca anul trecut, mai exact având investiții străine directe anul acesta de 6.5 miliarde.

Suntem pe drumul corect. Trebuie să existe acest parteneriat al companiilor cu statul român și cu autoritățile locale”, a declarat Marcel Ciolacu.