Marcel Ciolacu: „Ar trebui o stare intermediară, care nu ar trebui să mai dureze mai mult de 15 zile”

Publicat: 12 06. 2020, 21:43
foto: Facebook

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a precizat vineri seara că nu au existat discuții instituționale cu membrii Guvernului privind prelungirea stării de alertă în România după data de 15 iunie, deși este președintele Camerei Deputaților, unde ar trebui să se aprobe din nou această decizie.

”A venit Guvernul cu un text, cum este normal? În Bulgaria, primul ministru vine săptămânal şi explică în ce stadiu se află pandemia, care sunt măsurile. L-am rugat pe domnul Arafat să ne explice cât de cât situaţia. Ne-a spus că nu este mandatat de Guvern. Până la urmă am obţinut un punct de vedere personal. În acest moment sunt preşedintele Camerei Deputaţilor unde urmează să se vină cu HG privind starea de alertă. În acest moment nu am nicio discuţie instituţională privind starea de alertă”, a afirmat Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Potrivit acestuia nu ar trebui să mai fie stare de alertă, ci o stare intermediară care nu ar trebui să dureze mai mult de 15 zile.

Ciolacu consideră că sunt unele măsuri care ar trebui păstrate în continuare, dar cu altele PSD nu va mai fi de acord.

”Purtarea măştilor în interior, limitarea spectatorilor – nu cred că în acest moment la Sala Palatului se pot ţine spectacole cu 2000 de oameni. Carantina persoanelor care vin din zone..Cred că Guvernul poate continua cu astea. Dar achiziţiile publice ar trebui oprite…. Niciodată PSD nu va mai vota astfel de lucruri”, a mai afirmat liderul PSD.