Marcel Ciolacu anunță măsuri pentru organizarea alegerilor prezidențiale și parlamentare: „Nu vrem să mai permitem acele situații inadmisibile generate în iunie mai ales de unii primari din Capitală”

Publicat: 25 07. 2024, 11:42
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat joi, la începutul ședinței de Guvern, că vor fi adoptate măsuri pentru organizarea și desfășurarea în bune condiții a alegerilor prezidențiale și a celor parlamentare. Marcel Ciolacu a precizat că măsurile au rolul de a evita situațiile de la alegerile locale și europarlamentare din iunie,  când președinții de secții au stat zile în șir în fața birourilor electorale de circumscripție pentru a finaliza predarea voturilor.

Premierul a și indicat vinovații pentru această situație: “unii primari din Capitală”:

“Aprobăm astăzi și un set de măsuri pentru organizarea și desfășurarea în bune condiții a alegerilor prezidențiale din 24 noiembrie și 8 decembrie și a celor parlamentare de pe 1 decembrie. Am preluat idei foarte bune din partea unor ONG-uri importante cărora le mulțumesc pentru dialogul onest și eficient.

Nu vrem să mai permitem acele situații inadmisibile cum au fost la alegerile din iunie generate mai ales de unii primari din Capitală.

I-au lăsat pe președinții de secții zile în șir în fața birourilor electorale de circumscripție pentru a finaliza predarea voturilor. Prin aceste decizii ne asigurăm că așa ceva nu o să se mai întâmple”.