Marcel Ciolacu anunță instituirea stării de alertă în județele afectate de inundație: „Prioritatea o reprezintă efectuarea urgentă a lucrărilor de reparații, atât la casele și anexele distruse, cât și la drumuri, poduri și alte obiective de infrastructură locală”

Marcel Ciolacu anunță instituirea stării de alertă în județele afectate de inundație: Prioritatea o reprezintă efectuarea urgentă a lucrărilor de reparații, atât la casele și anexele distruse, cât și la drumuri, poduri și alte obiective de infrastructură locală
Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD. Sursa foto: Marcel Ciolacu / Facebook

Fiecare familie afectată de inundații va primi un ajutor de 10.000 de lei, a anunțat premierul Marcel Ciolacu la începutul ședinței de Guvern de luni. De asemenea, familiile victimelor vor primi un ajutor suplimentar de 10.000 de lei:

“Alocăm azi primele sume pentru a compensa o parte din pagubele suferite. Fiecare familie afectată va primi un ajutor de urgență din partea Guvernului de maxim 10.000 de lei iar în cazul acelor familii care au pierdut pe cineva drag aprobăm un ajutor suplimentar de 10.000 de lei. Suma totală a acestui prim ajutor este de 100 de milioane de lei. Este un gest obligatoriu de solidaritate față de românii încercați greu de soartă. Prin acest cadru legislativ aprobat azi putem interveni cu ajutoare de urgență în orice altă zonă dacă va fi nevoie”.

Premierul a mai spus că prioritatea o reprezintă efectuarea urgentă a lucrărilor de reparații, atât la casele și anexele distruse, cât și la drumuri, poduri și alte obiective de infrastructură locală. Prin urmare, sunt în curs procedurile obligatorii pentru ca MAI să instituie starea de alertă în județele Galați și Vaslui:

“La propunerea prefecților de Galați și Vaslui sunt în curs procedurile obligatorii pentru ca MAI să instituie starea de alertă la nivelul celor două județe. Astfel autoritățile locale se pot mișca rapid pentru a contracta lucrări și servicii în termen extrem de scurt.

Vrem ca toți copiii din comunele afectate să poată merge în continuare la școală. Sunt localități unde școlile au fost grav avariate, de aceea aprobăm eliberarea urgentă de la rezervele statului a patru clădiri modulare în care copiii pot învăța temporar până când situația revine la normal.

Autoritățile locale împreună cu Ministerul Educației se ocupă și vor operaționa rapid aceste școli temporare. Aș dori să le mulțumesc instituțiilor locale și centrale implicate în acest efort. Sunt mii de pompieri, militari, polițiști, medici și angajați din administrațiile locale care au muncit nonstop aproape 72 de ore. Nu ne vom opri până nu vom repara șoselele și podurile din zonă, până nu vom reface locuințele distruse astfel încât viața lor să revină cât mai aproape de normal”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)