Marcel Ciolacu anunță că PSD va depune pe 14 iunie o moțiune de cenzură la adresa Guvernului

Marcel Ciolacu anunță că PSD va depune pe 14 iunie o moțiune de cenzură la adresa Guvernului
Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat miercuri că social-democrații vor depune, pe 14 iunie, o moțiune de cenzură la adresa guvernului de coaliție. Liderul PSD a spus că obiectul moțiunii are legătură cu ”eșecul guvernului privind PNRR”.

PSD anunță că pe 14 iunie depune moțiunea de cenzură

„Azi nu a fost prezentat în plenul Parlamentului PNRR. Tot ce știm despre PNRR este că nu vizează dezvoltarea României, ci un plan de austeritate pentru toți românii. Răspunsul PSD nu poate fi decat unul singur: pe 14 iunie depunem moțiune de cenzură având ca obiect principal eșecul guvernului în privința PNRR”, a spus Marcel Ciolacu.

Nu este prima dată când social-democrații vorbesc despre încercarea de a demite guvernul de coaliție printr-o moțiune de cenzură. Recent, Ciolacu dădea asigurări că PSD va depune o moțiune de cenzură în timpul acestei sesiuni parlamentare, însă preciza atunci că moțiunea nu va avea legătură neapărat cu PNRR.

„Întotdeauna (moțiunea de cenzură, n.r.) este un instrument, pe care l-a folosit și PNL în trecut. În fiecare sesiune parlamentară, opoziția, conform Constituției, are dreptul de a depune o moțiune de cenzură și, categoric, o să depunem o moțiune de cenzură în această sesiune”, a spunea șeful social-democraților pe 23 mai.

Marcel Ciolacu, critici pentru Guvern pe tema PNRR

Premierul Florin Cîțu a prezentat, miercuri, ple nul reunit al Parlamentului, Planul Național de Redresare și Reziliență. Apoi a luat cuvântul Marcel Ciolacu, care a acuzat lipsa de transparență și de consultare publică privind proiectele finanțate prinPNRR.

“Este o mare rușine că premierul României trebuie forțat să vină în Parlament să prezinte un plan care va influența România pentru următorii cinci ani. Este o mare rușine că a fost nevoie de insistențele PSD, ale partenerilor partenerilor sociali și europeni ca să veniți în Parlament. Până în ultima clipă ați dorit să ascundeți românilor adevărul din spatelePNRR. Nici măcar astăzi, cu câteva zile înainte de termenul limită pe care l-a dat Comisia Europeană nu ați făcut public planu pentru toți românii. Mă uit la parlamentarii PNL, USR, UDMR. Dumneavoastră ați văzut acest plan? Știți ce conține acest plan? Dacă știe unul dintre dumneavoastră îl invit în dialog cu mine aici. Domnule Orban, dumneavoastră ați văzut acest plan, l-ați citit, îl aveți în detaliu?”, a declaratMarcel Ciolacu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`