Marcel Ciolacu: Ancheta de la „Sfântul Pantelimon” a produs o emoție națională. Trebuie un audit, cu experți naționali și internaționali, al tuturor procedurilor de lucru din spitale / Continuăm să investim în spitale (VIDEO)

Marcel Ciolacu: Ancheta de la „Sfântul Pantelimon” a produs o emoție națională. Trebuie un audit, cu experți naționali și internaționali, al tuturor procedurilor de lucru din spitale / Continuăm să investim în spitale (VIDEO)
Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Ancheta de la Spitalul Sfântul Pantelimon din București a produs o emoție națională, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, liderul PSD, miercuri, la începutul ședinței de Guvern.

Marcel Ciolacu, despre ancheta de la Spitalul Pantelimon

Premierul spune că „emoția națională” pe care a produs-o cazul s-a transformat „în dispută publică dură.

„Văd că ancheta de la «Sfântul Pantelimon» a produs o emoție națională, transformată însă în dispută publică dură. Sunt acuzații aruncate fără limită la adresa medicilor, ce pot genera lipsă de încredere în actul medical, cu consecințe grave și pe termen lung”, a declarat Marcel Ciolacu.

„Datoria mea, ca premier, este să fiu alături de medici și de toți din sistemul sanitar care își fac onest treaba, iar cine a greșit, indiferent de nume, să plătească. Trebuie făcut însă și un audit, cu experți naționali și internaționali, al tuturor procedurilor de lucru din spitale. Pornim de la terapie intensivă, continuând pe fiecare domeniu în parte”, a adăugat liderul PSD.

Marcel Ciolacu: Continuăm să investim în rețeaua de spitale publice

Premierul a anunțat continuarea investițiilor în domeniu.

„Continuăm să investim în rețeaua de spitale publice. Spitalele CFR din Sibiu și Timișoara vor fi reabilitate și modernizate. Clădirile celor două spitale au devenit proprietatea unor persoane fizice, care evident că nu pot asigura investițiile specifice infrastructurii spitalicești. Prin urmare, este nevoie să trecem clădirile în proprietatea statului și alocăm astăzi Ministerului Transporturilor 10,5 milioane de lei, necesare exproprierii”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)