Marcel Ciolacu: „Am înțeles că nu este o obligație a creșterii vârstei de pensionare”

Publicat: 02 02. 2022, 15:25
Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că nu se discută în prezent despre creșterea obligatorie a vârstei de pensionare. Acesta a precizat de asemenea, că trebuie soluționată și problema cumului pensiilor cu salariile la stat:

„Un drept fundamental este acela de a munci. De asemenea, un drept fundamental e de a avea pensii. Nu cred că trebuie în aceași legie să venim cu restriționarea veniturilor.

Când te pensionezi anticipat, ai pensie și să te angajezi tot la stat, în același loc de muncă, să ai și pensie, și salariu…nu știu cât de corect este. Nu știu cât de corect este să restricționez eu până la ce vârstă… Intrăm într-o zonă și o discuție neclară mai ales că a fost pusă la pachet. Drepturile fundamentale nu se discută. Am înțeles că nu este o obligație a creșterii vârstei de pensionare.

Nu au ce căuta amândouă în aceeași lege. Cumulul pensiilor cu salariul în anumite zone, de exmplu la cercetare, unde e nevoie de specialiști. Să dai excepție pentru demnitari, nu sunt de acord”, a spus Marcel Ciolacu.