Marcel Ciolacu cere alegeri anticipate peste Prut, deși Occidentul și-a manifestat susținerea față de actualul Parlament de la Chișinău: ”Situația în Republica Moldova a degenerat în ultimele zile într-o criză constituțională”

Publicat: 11 06. 2019, 08:23

Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, consideră că situația din Republica Moldova a degenerat într-o criză constituțională, ce nu-și mai găsește rezolvarea în actualul context politic.

Acestea fiind spuse, al treilea om în statul român susține că această criză ar putea degenera într-o manieră indezirabilă, motiv pentru care, în opinia sa, alegerile anticipate de pe 6 septembrie sunt o soluție pentru a aduce stabilitate în Republica Moldova.

„Situația în Republica Moldova a degenerat în ultimele zile într-o criză constituțională care nu-și mai găsește rezolvarea în actualul context politic. Această criză poate degenera și acest lucru nu este de dorit. Cred că alegerile anticipate de pe 6 septembrie sunt o soluție pentru a aduce stabilitate în Republica Moldova. Un nou Parlament votat de către cetățeni poate învesti un guvern cu mai multă susținere”, a scris social-democratul, pe pagina sa de Facebook.

Reacția lui Marcel Ciolacu vine în contextul în care mai multe state occidentale și-au manifestat deja susținerea față de Parlamentul Republicii Moldova, dar și față de Guvernul Maia Sandu, format pe o majoritate ACUM + PSRM. Totuși, președintele Camerei Deputaților vrea dizolvarea Legislativului de la Chișinău și reconstruirea sa prin alegeri anticipate.