Marcel Ciolacu: Adoptăm o măsură complementară recalculării pensiilor, ce asigură echitate pensionarilor care primesc tichete sociale, medicamente compensate și ajutor pentru încălzire (VIDEO)

Publicat: 02 09. 2024, 09:43
Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD. Sursa foto: Marcel Ciolacu / Facebook

Guvernul adoptă astăzi o măsură complementară recalculării pensiilor, ce asigură echitate pensionarilor care primesc tichete sociale, medicamente compensate și ajutor pentru încălzire, a anunțat premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD, luni, la începutul ședinței de la Palatul Victoria.

Marcel Ciolacu, măsuri pentru pensionarii care primesc tichete sociale și medicamente compensate

„Adoptăm azi o măsură complementară recalculării pensiilor, ce asigură echitate pensionarilor care primesc tichete sociale, medicamente compensate și ajutor pentru încălzire. Astfel, majorăm pragurile veniturilor obținute de aceștia pentru ca și după recalculare cei cu venituri reduse să primească în continuare ajutorul necesar. În cazul tichetelor sociale pentru alimente, creștem limita de venituri, de la 2.000, la 2.210”, a declarat premierul.

„Pentru pensionarii care beneficiază de compensare cu 90% a prețului de referință a medicamentelor, majorăm plafonul de venit, de la 1.830, la 2.020 pe lună. Astfel, susținem cu fiecare dintre aceste forme de sprijin peste 2 milioane de oameni, pensionari, persoane cu dizabilități sau familii monoparentale”, a adăugat liderul PSD.

Măsuri și pentru cei care primesc ajutorul pentru încălzire

„Venim cu o decizie importantă și în privința ajutorului pentru încălzire. Sumele rezultate în urma recalculării pensiilor nu se iau în calcul la stabilirea drepturilor pentru acest tip de ajutor. Rămâne valabil ultimul talon de pensie emis înainte de recalculare. În acest fel, ne asigurăm că un număr cât mai mare de pensionari pot primi în continuare sprijinul în următoarea perioadă”, a mai spus premierul.