MApN anunță o nouă campanie de recrutare a rezerviștilor voluntari. Peste 400 de locuri disponibile

Publicat: 14 10. 2022, 20:38
Războiul din Ucraina a dublat numărul demisiilor din Armată. Tinerii încep să fugă de școlile militare, banii mai mulți din sectorul privat, posibili "vinovați"

Cei ce vor să fie rezerviști voluntari se pot înscrie la cele peste 400 de locuri disponibile în perioada 24 octombrie-11 noiembrie, atât în București cât și în alte 19 județe, conform Ministerului Apărării.

”Cetățenii care nu îndeplinesc criteriile de pregătire militară vor fi îndrumați către alte funcții”

„Cetățenii interesați vor fi informaţi cu privire la avantajele îndeplinirii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar”, se precizează în comunicat. Cei care nu au pregătire militară vor fi îndrumați către funcțiile pentru care „îndeplinesc criteriile specifice referitoare la nivelul studiilor și corespondența specializărilor dobândite în viața civilă cu armele/serviciile și specialitățile militare”, conform MApN.

417 locuri disponibile de rezervişti voluntari

Nici mai mult, nici mai puțin de 417 locuri vor fi disponibile pentru cetățenii interesați să devină rezerviști voluntari. Potrivit MApN sunt disponibile posturi de ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați – în unităţi militare din București și 19 judeţe: Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Hunedoara, Iași, Maramureș, Neamț, Olt, Vaslui și Vrancea.

Un rezervist poate câștiga până la 3.000 de lei pe lună

Ministrul apărării declara în luna aprilie a acestui an, la două luni după ce Rusia a declanșat războiul din Ucraina, că un rezervist poate câștiga până la 3.000 de lei pe lună în perioada în care face instrucție.

„În viitorii 4-5 ani ne gândim să aducem în zona aceasta de rezervă activă a Armatei în jur de 10.000 de voluntari şi credem că vom reuşi să facem acest lucru pentru că situaţia asta din Ucraina şi această nesiguranţă a noastră pe foarte mulţi i-a incitat nu numai să-şi ia paşapoarte, ci pe unii i-a incitat să facă pregătire militară pentru că li s-a activat şi sentimentul patriotic”, spunea atunci Vasile Dîncu