Maia Sandu, după discuția cu Nicolae Ciucă: „Cu ajutorul României vom continua să ne consolidăm independența energetică, vom investi în infrastructura națională și locală, în programe culturale și educaționale”

Publicat: 11 02. 2022, 19:37
Actualizat: 11 02. 2022, 21:06

Cu ajutorul României, Republica Moldova va continua să își consolideze independența energetică, va investi în infrastructura națională și locală, în programe culturale și educaționale, a declarat președinta Maia Sandu, vineri, după întrevederea pe care a avut-o cu premierul Nicolae Ciucă.

Guvernele României și Republicii Moldova au susținut vineri o primă ședință comună la Chișinău, context în care Nicolae Ciucă a declarat că deschiderea pe care o manifestă Republica Moldova în relația cu România permite construirea unei agende bilaterale intense și ambițioase.

Maia Sandu: Am mulțumit României pentru sprijinul acordat în procesul de modernizare a Republicii Moldova

„M-am întâlnit astăzi, după ședința comună a Guvernelor de la Chișinău și București, cu Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă. Am salutat rezultatul excelent al reuniunii, în cadrul căreia au fost semnate 13 acorduri și protocoale importante. Am apreciat faptul că cele două Guverne au reușit să pregătească proiecte concrete pentru oameni, la mai puțin de trei luni de la semnarea Foii de parcurs, în cadrul vizitei mele la București. Am mulțumit României pentru sprijinul acordat în procesul de modernizare a țării. Cu ajutorul României vom continua să ne consolidăm independența energetică, vom investi în infrastructura națională și locală, în programe culturale și educaționale”, a scris Maia Sandu, vineri, pe Facebook.

Președinta Republicii Moldova a salutat în special semnarea Acordului privind ajutorul financiar nerambursabil de 100 de milioane de euro.

„Ședința comună a celor două Executive este încă o dovadă a relației speciale pe care o avem cu România. Scopul nostru e să consolidăm această relație în ascensiune, în beneficiul ambelor țări și al cetățenilor noștri”, a adăugat Maia Sandu.

Nicolae Ciucă spune că discuția cu Maia Sandu a fost „deosebit de valoroasă”

Premierul Nicolae Ciucă a asigurat-o pe președinta Maia Sandu că Republica Moldova poate conta pe sprijinul României, atât de la București, cât și la Bruxelles.

„Mulțumesc președintelui Republicii Moldova, doamna Maia Sandu, pentru discuția deosebit de valoroasă pe care am avut-o astăzi! Am asigurat-o că Republica Moldova poate conta pe sprijinul nostru, atât de la București, cât și la Bruxelles, și am transmis susținerea deplină pentru derularea măsurilor de reformă, îndeosebi în domeniul statului de drept. Am apreciat eforturile remarcabile în direcția reformei justiției și combaterii corupției, care situează Republica Moldova într-o poziție favorabilă în privința parcursului european. Am deplină încredere că vom păstra dialogul strâns în ceea ce privește promovarea obiectivelor și demersurilor Republicii Moldova în relația cu Uniunea Europeană, cât și în implementarea proiectelor comune în beneficiul cetățenilor”, a declarat prim-ministrul României.