Mai ceva ca în Caragiale în Parlamentul României: "Noi, la Senat, răspundem numai când ni se dă cuvântul, nu avem dialoguri! Şi atunci, dacă noi nu suntem învăţaţi, noi nu putem să înţelegem aşa repede şi pierdem esenţialul"

Mai ceva ca în Caragiale în Parlamentul României: "Noi, la Senat, răspundem numai când ni se dă cuvântul, nu avem dialoguri! Şi atunci, dacă noi nu suntem învăţaţi, noi nu putem să înţelegem aşa repede şi pierdem esenţialul"
Foto: Cotidianul

Senatorii și deputații s-au reunit într-o ședință a conducerii celor două Camere hotărâți să convoace plenul pentru a-și modifica Statutul. Și dacă tot s-au întâlnit, Ludovic Orban a solicitat înlocuirea unui coleg din comisia pentru Statut. Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, avea însă altă agendă.

EVZ prezintă fragmente din stenograma ședinței:

Ludovic Orban: Pe data de 3 martie am adresat şi s-a înregistrat la secretariatele generale, solicitarea noastră de înlocuire din Comisia privind Statutul deputaţilor, a domnului deputat Mirel Taloş cu domnul deputat Mircea Toader. Şi solicităm includerea acestui punct pe ordinea de zi.

Valeriu Zgonea: Domnule deputat, eu nu mai înţeleg nimic! Este a şaptea, mia oară când vă explic, de când aţi fost ales lider de grup, ordinea de zi se stabileşte de către Comitetul liderilor.

Vorbiţi cu secretarul general – dumneavoastră sunteţi lider – şi spuneţi-i să introducă pe ordinea de zi acel document. Sunt în aşteptare – dumneavoastră aţi trimis o listă, care este mai mare decât toate hârtiile noastre la un loc. (…)

Ludovic Orban: Comitetul liderilor nu s-a întrunit!

Valeriu Zgonea: Puteţi să vă opriţi un pic sau vreţi să vorbiţi numai dumneavoastră?

Marian Neacșu: Comitetul liderilor s-a întrunit luni după amiază, domnule preşedinte, când am stabilit ordinea de zi, am discutat, dar a fost domnul Tinel, nu a fost domnul Orban.

Valeriu Zgonea: Vă rog frumos, pe procedură!

Cristian Dumitrescu: Domnule preşedinte, vă rog foarte frumos şi vă rog foarte respectuos şi pe dumneavoastră şi pe colegii dumneavoastră, domnii deputaţi, noi, la Senat, nu suntem învăţaţi aşa.

Noi, la Senat, răspundem numai când ni se dă cuvântul, nu avem dialoguri. Şi atunci, dacă noi nu suntem învăţaţi, noi nu putem să înţelegem aşa repede, din dialogul acesta, purtat în permanenţă, ce se spune şi pierdem esenţialul, da?

Lucru pentru care vă rog să păstraţi regulile şi, când sunteți dumneavoastră între dumneavoastră, faceţi cum vreţi! Sau să vorbească mai rar, domnul Orban.

Valeriu Zgonea: Aveţi dreptate, sunt de acord cu asta!

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)