MAE: Marinarii români pe o navă arestată în Nigeria vor fi repatriaţi joi

MAE: Marinarii români pe o navă arestată în Nigeria vor fi repatriaţi joi
Marinarii români de pe nava ST Vanessa, arestată în raza portului Lagos din Nigeria, vor fi repatriați joi. "Ministerul Afacerilor Externe informează că în urma eforturilor depuse de către minister atât prin...

Marinarii români de pe nava ST Vanessa, arestată în raza portului Lagos din Nigeria, vor fi repatriați joi.
„Ministerul Afacerilor Externe informează că în urma eforturilor depuse de către minister atât prin intermediul misiunilor sale diplomatice (ambasadele României la Abuja, Paris şi Bruxelles), cât şi la nivelul centralei, marinarii români de pe nava ST Vanessa, arestată în rada portului Lagos din Nigeria, vor fi repatriaţi astăzi, 5 septembrie 2013, pe ruta Lagos-Addis Abeba-Istanbul. În contextul eforturilor de repatriere a grupului de marinari români, misiunile diplomatice ale României au intervenit pe lângă autorităţile din statele de acreditare şi au menţinut legătura cu toate părţile implicate în litigiu. Centrala MAE a coordonat demersurile ambasadelor şi a convocat grupul de lucru la care au participat reprezentanţii Asociaţiei Agenţiilor de Crewing din România, Autorităţii Navale Române, Ministerului Transporturilor, Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi ai Ministerului Finanţelor Publice”, se arată în comunicatul transmis joi de MAE.

De asemenea, au fost efectuate demersuri şi la nivelul ministrului român de Externe, Titus Corlăţean, care a transmis o scrisoare omologului său nigerian, Olugbenga A. Ashiru, pledând pentru identificarea unei soluţii care să ducă la eliberarea marinarilor care nu au fost implicaţi în nici un fel în diferendul comercial dintre armator şi autorităţile nigeriene, citează Mediafax.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`