MAE: Ambasada României la Damasc a luat legătura telefonic cu tatăl celor două tinere, acestea sunt în viaţă

Publicat: 02 06. 2012, 19:48

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, într-un comunicat emis sâmbătă, că nu se confirmă informaţia privind presupusul deces al celor două tinere românce în violențele de la Houla. Informația a fost anunțată după ce Ambasada României la Damasc a luat legătura telefonic cu tatăl celor două fete, care a confirmat că ele sunt în viaţă, potrivit Mediafax.

Ambasada României la Damasc a reuşit să ia legătura telefonic, în cursul zilei de astăzi (sâmbătă), cu tatăl celor două tinere, care a confirmat că acestea sunt în viaţă, iar starea de sănătate a acestora este foarte bună„, se arată în documentul citat.

Anterior, Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al președinției României, anunțase că informaţia lansată de comunitatea siriană din Timişoara potrivit căreia două românce ar fi murit în timpul atacurilor care au avut loc în Houla pe data de 25 mai este falsă, cele două fiind în viață.

Preşedintele comunităţii siriene din Timişoara, Ziad Mashalmeh, a declarat că două tinere din municipiu, care erau plecate în Siria, la tatăl lor, ar fi fost ucise în masacrul de la Houla.