Lupte interne în PNL: Foștii liberali și foștii pedeliști își dispută funcțiile, candidaturile la alegerile locale, lista de consilieri și lista de la parlamentare

Lupte interne în PNL: Foștii liberali și foștii pedeliști își dispută funcțiile, candidaturile la alegerile locale, lista de consilieri și lista de la parlamentare
Foto: paginadepolitica.ro

Liberalii vor să dărâme PSD-ul la nivel național dar par mai ocupaţi cu luptele interne în mai multe organizații din teritoriu. Pe surse, conflictele din interiorul PNL sunt atât de crâncene, încât ar putea să ducă la plecări spre alte partide. PNL încă funcționează ca două partide diferite in minim 6 organizatii judetene, spun surse din partid.

Foștii liberali și foștii pedeliști își dispută funcțiile, candidaturile la alegerile locale, lista de consilieri și lista de la parlamentare, spun surse din PNL, citate de stiripesurse.ro.

Fiecare grupare încearcă, în paralel, să ajungă la o coabitare cu PSD-ul în schimbul unor posturi în administrație.

Vestea ‘blaturilor’ dintre liberali și pesediști a ajuns până la București, unde a produs nemulțumirea liderilor centrali. Pe surse, în special în județe controlate de PSD, liberalii nu fac Opoziție cu adevărat.

În această situație de lupta internă, nemultumiții ar avea două posibilități: foștii liberali pot ateriza la ALDE, iar foștii pedeliști pot merge la PMP-ul lui Traian Băsescu.

De altfel, situația este notorie la centru. Într-o vizită recentă în teritoriu, Vasile Blaga declara: „‘Nu înţeleg de ce mai discutăm de fostul PNL şi fostul PDL. Noi suntem cu toţii membri ai PNL şi cine nu înţelege acest lucru nu are ce căuta în partid şi îşi poate căuta un alt drum în politică, ţara este mare, opţiuni sunt destule.”

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`