Lupta pentru putere în PNL: Cum a întors armele Pavel Popescu, pentru a fi reconfirmat la conducerea PNL Sector 4

Publicat: 06 07. 2021, 15:51

Lupta pentru preluarea puterii în PNL se încinge pe măsură ce filialele își aleg noile conduceri, în perspectiva Congresului din toamnă. Pe zi ce trece organizațiile locale își anunță susținerea pentru una fie pentru Ludovic Orban, fie pentru Florin Cîțu.

Pe de altă parte, cursa internă pentru conducere din PNL nu este lipsită de surprize. La PNL Sector 4 a fost reconfirmat în funcție Pavel Popescu, după ce ar fi întors armele împotriva lui Ludovic Orban, căruia îi era loial până mai lunile trecute.

“Cu un mic detaliu: astăzi, în spatele meu, stă strâns unită o echipă condusă de Premierul Florin Cîţu, colegi miniștri, primari, europarlamentari, deputați și președinți de organizații de top din țară, o echipă care va duce la bun sfârșit reconstrucția comunităților noastre și a României”, a scris Pavel Popescu pe Facebook după ce a fost reconfirmat la șefia PNL Sector 4.

Potrivit psnews.ro, Pavel Popescu ar fi fost convins să îi întoarcă spatele lui Ludovic Orban cu promisiuni de funcții bine remunerate. Pentru ca acest troc să funcționeze, Pavel Popescu va trebui să asigure loialitatea liderilor din toată filiala Sector 4 pentru Florin Cîțu.

Sursa citată precizează că așa se explică și ultimele demiteri sau înlocuiri din funcție a celor care nu sunt credincioși premierului Florin Cîțu. Pavel Popescu nu ar fi alceva decât un instrument loial prin intermediul căruia Florin Cîțu scapă rând pe rând de adversarii politici.  Acesta ar avea misiunea de a-i identifica pe toți oamenii lui Orban și de a-i da afară

Astfel, Pavel Lucescu a și luat decizia să-l excludă din partid pe consilierul local Robert Cristian Florea, care a fost ales viceprimar al Sectorului 4.

Așa se explică și înlăturarea lui Horia Grigorescu, care și-a exprimat susținerera pentru Orban. Acesta a fost executat de la Poșta Română din această cauză și înlocuit cu un alt liberal, loial însă lui Popescu și lui Cîțu.

De altfel, Pavel Popescu nu se ferește să vorbească despre ceea ce el numește “curățenie în partid”, a;a cum se arată într-un mesaj publicat pe Facebook:

“Curățenia internă și cea din sector nu s-au terminat. Avem enorm de mult de lucru. Dar pot privi onest în ochi fiecare membru sau locuitor al sectorului 4 din miile de oameni care mi-au trecut pragul biroului în ultimii doi ani, spunându-le un singur lucru: am făcut tot ce mi-a stat în putere să reconstruim această filială.

Am făcut tot ce mi-a stat în putere să rezolv problema fiecărui cetățean care mi-a trecut pragul. Și nu suntem decât la început”.