Ludovic Orban: Pe tot ce pune mâna Dragnea, se ofilește. Dacă nu se va aduna cvorumul este vina exclusivă a lui Dragnea (VIDEO)

Ludovic Orban: Pe tot ce pune mâna Dragnea, se ofilește. Dacă nu se va aduna cvorumul este vina exclusivă a lui Dragnea (VIDEO)

Liderul PNL, Ludovic Orban, a votat duminică la refrendumul privind redefinirea familiei, la o secție din localitatea ilfoveană Dobroiești.

Orban a declarat, din punctul său de vedere, participarea la această consultare populară este foarte importantă pentru că ” este vorba despre cum este constituită celula de bază a societății, familia”.

”Am participat la toate voturile și la toate referendumurile care au fost organizate și particip și la acest referendum pentru că ne-am luptat ca să dobândim dreptul de vot și pentru că dreptul de vot este fundamental în stabilirea direcției națiunii. Și la acest referendum particip în primul rând pentru că referendumul este instituția cea mai puternică a democrației prin intermediul căreia fiecare cetățean poate să se exprime direct asupra deciziilor pe care le ia o societate.Tema referendumului de astăzi este o temă, zic eu, extrem de importantă pentru că este vorba despre cum este constituită celula de bază a societății, familia”, a spus liderul liberal.

Ludovic Orban a precizat că respinge exagerările venite atât din partea celor care susțin acest referendum, cât și pe ale acelora care îndeamnă la boicot. În acest context, președintele PNL a ținut să sublinieze că referendumul nu este nici al PSD, și nici al lui Liviu Dragnea.

”Resping orice fel de exagerare din partea oricărei părți. Deplâng implicarea total neoportună și nesinceră a lui Liviu Dragnea și a PSD în acest referendum și le spun tuturor românilor că aceste referendum nu este nici al PSD, nici al lui Liviu Dragnea, este un referendum care ne privește pe fiecare dintre noi și este un referendum prin care decidem modul în care va funcționa familia, dacă va funcționa sau nu în sensul moralei creștine.

Nu cred că cei care încurajează cetățenii să nu meargă la vot fac un bine democrației. Vor urma și alte referendumuri. (…) Orice fel de campanie care este făcută împotriva exercitării dreptului de vot de către cetățeni nu face bine democrației. Resping orice politizare, indiferent că este de o parte sau de alta. Cred că pe orice temă importantă din societate, nu cred că trebuie să ne stabilim pozițiile în funcție de pozițiile PSD sau ale lui Liviu Dragnea. Dacă Liviu Dragnea se bate cu cărămida în piept că e creștin, asta nu înseamnă că noi trebuie să ne facem musulmani sau dacă Liviu Dragnea spune că apără pădurile virgine, nu trebuie să punem mâna pe secure să tăiem pădurile virgine, dacă Liviu Dragnea spune că susține cota unică de impozitare, nu trebuie noi să ne apucăm să susținem cota progresivă de impozitare. Fiecare cetățean trebuie să se raporteze în conformitate cu propriul discernîmânt, cu propriile convingeri, cu propria conștiință”, a mai spus Orban.

Liderul PNL a mai precizat că dacă nu va fi atins pragul necesar pentru validarea consultării populare, va fi excusiv vina lui Liviu Dragnea, care, în opinia sa, a încercat să confiște în interes propriu referendumul privind redefinirea familiei.

”La acest referendum am decis să particip la vot și să votez «da», pentru că sunt creștin, sunt un familist convins și pentru că eu cred că trebuie să menținem familia în cadrul credinței și moralei creștine. (…) Pe tot ce pune mâna Dragnea, se ofilește, se compromite sau se distruge. Dacă nu se va aduna cvorumul pe această temă, în care opinia majorității zdrobitoare a populației este foarte bine cunoscută, este vina exclusivă a faptului că Dragnea a încercat să confiște această temă în interes propriu și a determinat foarte mulți români să nu vină la acest referendum, numai pentru a nu-i face un serviciu lui Dragnea”, a mai spus Ludovic Orban.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie