Ludovic Orban: Va trebui să trec peste niște suciri ale unor oameni pe care n-am putut, nu pot și probabil nu voi putea să le înțeleg vreodată, dar o voi face pentru unitatea PNL. Fără ea, nu avem garanția guvernării (VIDEO)

Ludovic Orban: Va trebui să trec peste niște suciri ale unor oameni pe care n-am putut, nu pot și probabil nu voi putea să le înțeleg vreodată, dar o voi face pentru unitatea PNL. Fără ea, nu avem garanția guvernării (VIDEO)
Foto: facebook.com/LudovicOrban.PNL

Ludovic Orban, președintele PNL și candidat pentru un nou mandat, spune că partidul va trebui să își redobândească unitatea după alegerile de la congresul din 25 septembrie. Fără coeziune, spune liderul liberalilor, formațiunea nu are garanția guvernării.

Ludovic Orban, despre competiția internă și situația PNL

„Perioada care va urma va fi o perioadă extrem de dificilă. Suntem într-o conjunctură nu foarte favorabilă. Partidul, în urma acestei campanii, evident, va trebui reunificat, va trebui redobândită unitatea partidului, va trebui să trecem peste toate cuvintele urâte, toate criticile, toate atacurile care au fost în perioada respectivă și care au generat starea aceasta. Eu, personal, va trebui să trec peste niște suciri ale unor oameni pe care n-am putut, nu pot și probabil nu voi putea să le înțeleg vreodată, care nu au nicio explicație logică, politică sau de altă natură, dar voi trece în mod evident pentru că avem nevoie în primul rând de unitate, de coeziune pentru că, fără ea, nu putem să avem garanția unei guvernări”, a declarat Ludovic Orban, miercuri, la Comitetul Director Județean al PNL Brăila, unde a prezentat moțiunea „Forța Dreptei”.

Ludovic Orban spune că PNL este „într-o coaliție complicată”.

„Suntem într-o coaliție complicată, cu parteneri care au agende care de multe ori par divergente față de agenda Partidului Național Liberal. Menținerea coeziunii în această coaliție și mai ales în cadrul acestei coaliții, împingerea lucrurilor spre decizii care să fie conforme angajamentelor noastre către marele public presupun o vastă experiență în negociere, în problematica specifică fiecărui domeniu, în capacitatea de a identifica soluții posibile în situații care par aproape imposibile. Știți foarte bine că în coaliție înregistrăm destule blocaje în multe domenii de activitate pentru că greu se găsește linia de mijloc. Din păcate, implementarea deciziilor – și acum hai să fim cinstiți, România este o țară în care lucrurile nu se întâmplă de la sine, România este o țară în care Guvernul trebuie condus de dimineață până noaptea – dacă este nevoie, cu biciul în mână, dacă este nevoie, cu cuvinte frumoase, dar ferme, dacă este nevoie, inclusiv cu decizii în care să îi trimiți acasă pe cei care nu își fac treaba”, a adăugat Ludovic Orban.

Liberalul spune că PNL va fi judecat în funcție de performanța guvernamentală și de prestația aleșilor locali din partid.

„Toată lumea ne va judeca după performanța guvernamentală, ne va judeca după performanța aleșilor locali ai Partidului Național Liberal, indiferent că ei sunt primari sau președinți de consilii județene. Pentru asta, performanța guvernamentală, capacitatea de a lua decizii, de a adopta programe, legi care să genereze efecte benefice pentru societatea românească și pentru fiecare categorie socio-economică în parte este fundamentală în creșterea încrederii în Partidul Național Liberal și mai ales în capacitatea Partidului Național Liberal de a aborda anul electoral 2024 în picioare, cu fruntea sus și uitându-ne fără niciun pic de jenă în ochii oamenilor”, a mai afirmat Ludovic Orban.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)