Ludovic Orban: Trebuie demarată procedura de revocare şi desemnare a unui nou Avocat al Poporului. Sunt susţinătorul aducerii instituţiei în cadru constituţional şi legal (VIDEO)
Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă că trebuie demarată procedura de revocare și desemnare a unui nou Avocat al Poporului, precizând că astfel instituția ar reveni în cadrul constituțional și legal.
Ludovic Orban, noi precizări despre schimbarea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului
Întrebat, sâmbătă, când ar putea fi începute demersurile pentru schimbarea Avocatului Poporului, Ludovic Orban a răspuns: ”Sunt susţinătorul aducerii instituţiei Avocatului Poporului în cadru constituţional şi legal, prin desemnarea unui nou Avocat al Poporului. În acest sens, există raportul care a fost depus de Avocatul Poporului care personal cred că trebuie respins şi trebuie demarată procedura de revocare şi desemnare a unui nou Avocat al Poporului. Suntem în faza grupurilor de lucru care trebuie să prezinte propunerile către conducerea coaliţiei ca să stabilim timingul, dar în ceea ce priveşte respingerea raportului, mi se pare o chestiune normală şi firească”.
Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.
PNL a depus la Parlament, încă de anul trecut,cererea de revocare din funcție a Renatei Weber
În luna iunie a anului trecut, PNL a depus la Parlament,cererea de revocare a Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului.Liberalii îi reproșau atunci lui Weber că a depășit atribuțiile legale pe care le are, ceea ce a avut consecințe asupra funcționării sistemului sanitar în timpul pandemiei de coronavirus.
”Analizând acțiunile doamneiRenate Weber, în calitatea sa de Avocat al Poporului, constatăm:
– declanșarea mecanismului național privind prevenirea torturii (MPN) cu privire la unitățile sanitare care tratează pacienți COVID 19, sub aspectul monitorizării acestora fără un temei concret, constând în existența unor sesizări care să creeze suspiciuni rezonabile privind existența unor acte sau fapte ce pot fi asimilate torturii. În fapt, mecanismul de monitorizare a fost instituit fără a se comunica unităților sanitare actul administrativ care a stat la baza declanșării procedurii de monitorizare. (…)
– existența unui grav conflict de interese generat de acțiunea Avocatului Poporului în sprijinul blocării intrării în vigoare a Legii pentru modificarea Codului Fiscal, adoptată de Parlamentul României, la data de 17 iunie 2020, prin care pensiile „speciale” sunt impozitate drastic, eliminând astfel discrepanțele care au generat revolta poporului român în privința inechității sistemului public de pensii”, se arată în solicitarea liberalilor.
Iar la jumătatea lunii ianuarie, liderul deputaților liberali, Florin Roman, a solicitat convocarea Comisiilor juridice din Parlament pentru a lua în dezbatere cererea de revocare a Renatei Weber din funcție.
”DoamnaRenate Weber,Avocatul Poporului, această neînduplecată «luptătoare» pentru drepturile și libertățile cetățenilor români trebuie să plece”, susținea atunci Florin Roman.