Ludovic Orban țintește funcția de premier, în locul lui Florin Cîțu: „Asta este cea mai probabilă evoluție”

Ludovic Orban țintește funcția de premier, în locul lui Florin Cîțu: „Asta este cea mai probabilă evoluție
Ludovic Orban / Foto: Gov.ro

Ludovic Orban a vorbit deschis, luni, 23 august, despre posibila revenire în fruntea Guvernului. Președintele Camerei Deputaților urmărește ca după alegerile interne din PNL, programate pentru 25 septembrie, să-l înlocuiască pe Florin Cîțu în funcția de premier al României.

„Asta e cea mai probabilă evoluţie după Congresul PNL din 25 septembrie. Pentru mine, cartea de vizită a Partidului Naţional Liberal în următorii ani, până la alegerile care vor fi toate în 2024, este performanţa la guvernare, măsura în care Guvernul are capacitatea de a fructifica toate oportunităţile pe care le avem în perioada asta”, a declarat Ludovic Orban, pentru B1 TV.

Președintele Camerei Deputaților, fost prim-ministru, a precizat că în cazul în care va câștiga alegerile interne, Iohannis ar trebui să se autosesizeze.

„Preşedintele fiind responsabil, este posibil să se ajungă la nevoia ca preşedintele PNL să preia poziţia de premier”, a mai declarat Orban.

Ludovic Orban, discurs împotriva „neomarxismului-progresist”

După ce a fost trădat de majoritatea peneliștilor cu funcții-cheie în partid, Ludovic Orban se bazează pe votul membrilor cu notorietate la nivel local. La depunerea candidaturii, Orban a lăsat să se înțeleagă că spre deosebire de contracandidatul său, se poziționează mai aproape de zona tradiționalistă.

„PNL este un promotor al valorilor românești, al tradițiilor românești, al personalității și identității românești, al caracteristicilor specifice care ne dau unicitate. PNL este un partid care susține instituții fundamentale în societatea românească: Biserica, familia, satul românesc, cultura românească.

PNL este un partid care deși susține constant modernizarea și dezvoltarea, respinge toate curentele neomarxist-progresiste, care în ultima vreme își fac loc pe nevăzute în mințile unor români. Suntem un partid puternic ancorat în tradiția poporului român. De-a lungul istoriei, PNL a fost un partener al Bisericii, un susținător al valorilor și moralei creștine. La fel ne vom manifesta și de-acum înainte”, a declarat Ludovic Orban.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare