Orban: „Nu pot să mă angajez, la cum arată execuția bugetară și la ce șmecherii au făcut, dar vom menține deficitul, ca să nu fim puși într-o situație dificilă în raport cu partenerii noștri” (VIDEO)

Orban: „Nu pot să mă angajez, la cum arată execuția bugetară și la ce șmecherii au făcut, dar vom menține deficitul, ca să nu fim puși într-o situație dificilă în raport cu partenerii noștri” (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Calin

După execuția bugetară de la 9 luni, care ne arată un deficit bugetar de 2,7%, este clar că nu putem menține deficitul sub 3%, a declarat Ludovic Orban, premierul desemnat.

„Haideți să nu ne ascundem, să vorbim direct și să spunem adevărul. Sigur că în programul de guvernare ne-am asumat să ținem deficitul sub 3%, dar vă spun limpede: după execuția bugetară de la 9 luni, care ne arată un deficit bugetar de 2,7%, este clar că nu putem menține ținta sub 3%. Vom lua toate măsurile pentru a reduce cheltuielile nenecesare, vom îmbunătăți colectarea, iar pe termen lung vom da mai multă încredere investitorilor, vom genera o dinamică economică care să aducă mai multe venituri la bugetul statului”, a declarat Ludovic Orban.

„Nu pot să mă angajez, la cum arată execuția bugetară și la ce șmecherii au făcut, dar vom menține deficitul, ca să nu fim puși într-o situație dificilă în raport cu partenerii noștri”, a precizat el apoi.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Președintele PNL a somat Guvernul demis Dăncilă să nu adopte creșterea salariului minim pe economie, așa cum a anunțat, căci nu mai are acest drept: „Salariul minim pe economie nu poate fi scos din burtă de un ministru, fără un calcul. Fixarea arbitrară riscă să afecteze negativ tot mediul de afaceri. Somez guvernul Dăncilă să nu adopte creșterea venitului minim, nu are dreptul legal. Dacă totuși o vor adopta, o vom modifica”.

„Modificarea OUG 114 e în programul nostru de guvernare. Va exista o soluție graduală privind salariile din construcții pentru echilibrare. OUG 114 a dus la creșterea importurilor de gaze și energie electrică. (….) Cel mai probabil vom pregăti un proiect care să cuprindă toate modificările de natură fiscală și îl vom înainta Parlamentului”, a mai afirmat premierul desemnat.

Cât despre Pilonul II de pensii, Orban a susținut: „solicităm abrogarea tuturor măsurilor introduse de OUG 114”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`