Ludovic Orban susține că patronii de terase nu trebuie să noteze CNP-ul clienților: „E nevoie să poţi să identifici persoana după nume, prenume şi măcar un număr de telefon sau adresa”

Ludovic Orban susține că patronii de terase nu trebuie să noteze CNP-ul clienților: „E nevoie să poţi să identifici persoana după nume, prenume şi măcar un număr de telefon sau adresa”
Foto: gov.ro

În contextul relaxării măsurilor restrictive care au fost adoptate pentru a împiedica răspândirea coronavirusului, terasele au început să se deschidă de luni. Potrivit legii, reprezentanţii teraselor trebuie să ceară clienţilor date de identificare, însă unii angajaţi au cerut chiar şi CNP-ul celor ce au făcut rezervări. Premierul Ludovic Orban a declarat luni seară că CNP-ul nu trebuie notat, ci doar numele, prenumele şi numărul de telefon.

LudovicOrban a declarat că patronii teraselor nu sunt nevoiți să noteze CNP-ul clienților

Ludovir Orban a declarat că patronii teraselor trebuie să noteze doar numele, prenumele şi numărul de telefon al celor care fac rezervări, nu și CNP-ul acestora. Toate aceste date sunt utile în cazul unei anchete epidemiologice, potrivit prim-ministrului.

„Raţiunea acestei măsuri a fost foarte simplă: din cauză că se adună foarte mulţi oameni la un loc, dacă se descoperă un caz de persoană care este pozitivă, care s-a dus într-o terasă, ai nevoie pentru rapiditatea anchetei epidemiologice să poţi să consulţi bazele de date ca să ştii care sunt persoanele care există cu risc de infectare”, a explicat, luni seara, premierul Ludovic Orban, la Digi 24.

Tot în acest context, Ludovit Orban a mai declarat că „nu este ceva nou” ca persoanelor care vor să își rezerve o masă într-un anumit loc să li se ceară anumite date de identificare.

„Îi vom ajuta să înţeleagă (pe patronii de restaurante – n.red.). (…) Toate aceste lucruri o să le clarificăm (datele care vor fi solicitate – n.red.) (…) E nevoie să poţi să identifici persoana, măcar după numărul de telefon, să ştii nume, prenume şi măcar un număr de telefon sau adresa”, a mai precizat Ludovic Orban.

Măsurile pe care trebuie să le respecte patronii și clienții odată cu redeschiderea teraselor pe 1 iunie

Ziua Copilului a adus vești bune pentru toată lumea. Începând cu data de 1 iunie, are loc o nouă etapă de relaxare a restricțiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus. Iar una dintre cele mai așteptate măsuri de relaxare este redeschiderea teraselor.

Încă de la miezul nopții, mai mulți bucureșteni au dat startul și au ieșit la terasele din centrul vechi al Bucureștiului.

Patronii localurilor au fost nevoiţi să respecte noile măsuri de distanţare socială, motiv pentru care numărul celor care au intrat pe terasa barului a fost destul de limitat.

Noile reguli au fost publicate, sâmbătă, în Monitorul Oficial. Astfel, potrivit acestora, la terase nu se va permite accesul clienţilor cu simptome respiratorii, la o masă nu vor putea sta mai mult de patru persoane, dacă nu sunt membri ai aceleiaşi familii, nu se vor mai da meniuri sau solniţe de la o masă la alta şi toate acestea vor fi dezinfectate după plecarea clienţilor de la masă. Totodată, personalul de servire va fi obligat să poarte măşti şi mănuşi, iar starea de sănătate a angajaţilor trebuie monitorizată. De asemenea, trebuie să existe unui registru de rezervări ale clienţilor, pentru ca în cazul apariţiei unei îmbolnăviri să poată fi făcută ancheta epidemiologică.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie