Ludovic Orban: Suntem optimiști că în termenul stabilit la nivel european, România va pune PNRR pe masa Comisiei Europene. Obiectivul principal este de a utiliza cât mai eficient cele 30 de miliarde de euro (VIDEO)

Ludovic Orban: Suntem optimiști că în termenul stabilit la nivel european, România va pune PNRR pe masa Comisiei Europene. Obiectivul principal este de a utiliza cât mai eficient cele 30 de miliarde de euro (VIDEO)

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat luni, la finalul discuțiilor din ședinta Biroului Permanent Național al partiduluică tema principală a fost legată de stadiul elaborării Planului Național de Reziliență și Redresare (PNRR).

Ludovic Orban, noi precizări despre pregătirea PNRR

”Tema principală a fost stadiul elaborării Planului Național de Reziliență și Redresare. Am prezentat colegilor stadiul discuțiilor privind construcția PNRR și am prezentat structura, care sunt principalele domenii de alocare, reformele care stau la baza alocărilor și obiectivele pe care ni le-am propus. Obiectivul principal este de a utiliza cât mai eficient cele 30 de miliarde de euro de care beneficiază România pentru investiții și reforme în domeniul infrastructurii, în domeniul educației, al sănătății, mediului, digitalizării, care este o componentă foarte importantă a PNRR, în domneniul managenmentului apelor, sistemului de irigațiilor. (…) Negocierile vor continua și suntem optimiști că în termenul stabilit la nivel european, România va pune pe masa Comisiei un PNRR care să ajute România în efortul de relansare cârt mai rapidă a economiei și de creștere a calității vieții”, a declarat Ludovic Orban.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

În aceeași conferință, Ludovic Orban a vorbit și despre sporul de 100% care se acordă angajaților din Ministerul Fondurilor Europene care se ocupă de PNRR. Sporul apare într-un act nomativ care a fost elaborat în perioada în care Ludovic Orban era premier. Întrebat de ce s-a ajuns la un spor atât de mare pentru acești angajați, liderul PNL a răspuns: ”Pentru că este un efort suplimentar care este făcut de cei care sunt implicați în pregătirea Planului Național de Reziliență și Recuperare și pentru că este foarte important ca toți cei care lucrează la pregătirea planului să fie foarte bine motivați pentru că în funcție de calitatea lucrărilor pe care le facem și aimplementării Planului depinde evoluția în bine a economiei”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis