Ludovic Orban: Studiem posibilitatea de a formula o plângere penală împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu pentru votul în cazul Dan Șova (VIDEO)

Ludovic Orban: Studiem posibilitatea de a formula o plângere penală împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu pentru votul în cazul Dan Șova (VIDEO)
Foto: B1 TV

Prim vice-președintele PNL Ludovic Orban a comentat miercuri, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”Actualitatea românească” de pe B1 TV, blocarea arestării senatorului Dan Șova. Orban susține că, din punctul de vedere al liberalilor, Senatul a încuviințat arestarea lui Șova, întrucât a fost întrunită majoritatea senatorilor prezenți.

”Din punctul nostru de vedere, lucrurile sunt foarte clare. Senatul a încuviințat solicitarea de reținere și arestare preventivă pentru senatorul Șova. Au fost majoritatea senatorilor prezenți, 79 care au votat ”pentru”, ca atare, solicitarea este încuviințată. Ne-am confruntat cu o faptă care, după părerea mea, este penală, din partea președintelui care a anunțat rezultatul numărării votului (…) și, de asemenea, cu abuzul președintelui Senatului care nu a fost de acord că s-au întrunit condițiile pentru aprobarea cererii. Lucrul cel mai grav este că există precedente chiar în votul de la Senat prin care s-a aprobat încuviințarea cererii DNA-ului. Solicitarea în cazul senatorului Ariton s-a aprobat cu 77 de voturi ”pentru” și 52 ”împotrivă””, a explicat Orban.

Totodată, liberalul a declarat că PNL ia în calcul depunerea unei plângeri penale pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu.

”Hotărârile Parlamentului se supun controlului costituțional. În cursul zilei de mâine (joi – n. r.) finalizăm solicitarea în care cerem Curții Constituționale să se pronunțe asupra acesti hotărâri a Parlamentului. Vom aduna semnăturile și imediat vom transmite sesizarea către CCR. De asemenea, studiem și căutăm temei pentru formularea unei plângeri penale împotriva domnului senator Călin Popescu Tăriceanu (…) pentru că noi considerăm că ne aflăm în fața unui abuz în funcție care nu poate trece nesancționat”, a spus Ludovic Orban.

Prim vice-președintele PNL a mai precizat că responsabil pentru votul senatorilor este premierul Victor Ponta care, spune Orban, a dictat modul în care aleșii au votat în cazul lui Șova.

”Lucrurile sunt cu atât mai grave, cu atât mai mult cu cât aici nu este vorba despre Șova, PSD. Se știe foarte clar că aici este vorba de premier (…) datorită relației personale și profesionale pe care a avut-o (cu Dan Șova – n. r.). După părerea mea, este foarte clar că toate abuzurile făcute și voturile exprimate de parlamentarii PSD au fost, clar, dictate de Victor Ponta. Ca atare, este răspunderea, în primul rând, a lui Victor Ponta, iar, în al doilea rând, a lui Dan Șova”, a mai declarat Orban.

Ludovic Orban, despre votul în cazul lui Dan Șova

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)