Ludovic Orban, după războiul dintre Ponta şi Dragnea: „Dacă a existat un stat paralel, el a fost creat de PSD”

Ludovic Orban, după războiul dintre Ponta şi Dragnea: Dacă a existat un stat paralel, el a fost creat de PSD

Liderul PNL, Ludovic Orban, intervine în scandalul momentului, generat de războiul declaraţiilor dintre Victor Ponta şi Liviu Dragnea.
Orban consideră că prin dezvăluirile celor doi „se desecretizează relaţia nepotrivită care exista între liderii PSD şi anumiţi conducători ai diferitelor instituţii de siguranţă naţională”.

El a fost întrebat, duminică, la sediul central al PNL, dacă este cazul să se desecretizeze protocoalele semnate de SRI. „Mi-e greu să răspund atâta timp cât eu nu ştiu despre ce este vorba. Am auzit dezbaterile publice, dar nu ştiu exact despre ce protocoale e vorba. Există legi clare cum se desecretizează. (…) Văd că până una-alta se desecretizează relaţia nepotrivită care exista între liderii PSD şi anumiţi conducători ai diferitelor instituţii de siguranţă naţională. Am văzut cum se dau în gât reciproc Dragnea şi Ponta. (…) Gabi Oprea nu a spus nimic, dar am văzut că s-au făcut referiri. Existau relaţii total nepotrivite despre care cetăţenii români habar nu aveau, între Băsescu, Udrea, Dragnea, Ponta. Mă bucur că apar astfel de dezvăluiri pentru că toţi ‘teoreticienii’ aşa-zisului stat paralel arată că, dacă a existat un stat paralel, el a fost creat de PSD”, a răspuns liderul liberalilor, potrivit Agerpres.

Ludovic Orban a mai susţinut căPNL este „străin” de aceste „relaţii nepotrivite, neprincipiale”.

„Aşa cum spune Ponta, că atunci când a fost înştiinţat Dragnea că urmează să i se deschidă un dosar pe referendum s-a dus la domnul Coldea şi la domnul Maior. Păi, ce treabă au domnul Maior şi Coldea, în viziunea domnilor Ponta şi Dragnea, cu parchetele. Din câte ştiu eu, nu există absolut nicio legatură. Fiecare este în zona lui de activitate care nu trebuie să interfereze”, a adăugat Orban.

Premierul Viorica Dăncilă a solicitat vineri desecretizarea protocoalelor secrete de colaborare întocmite de Serviciul Român de Informaţii (SRI) cu diverse instituţii ale statului.
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat şi el că va cere luni ca Ministerul Public şi DNA să facă aceleaşi lucruri privind protocoalele încheiate cu SRI.

Şi Preşedinţia a ieşit public vineri cu un un comunicat de presă în care a făcut mai multe precizări privind protocoalele secrete încheiate între SRI şi alte instituţii ale statului, precum DNA. Administraţia Prezidenţială a subliniat că aceste protocoale pot fi desecretizate prin Hotărâri ale Guvernului, iar activitatea de desecretizare a acestora nu poate fi pusă în seama Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) sau a preşedintelui Klaus Iohannis pentru că nu au emis nicio hotârâre de încheiere a acestora.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`