Ludovic Orban: Sper ca într-un timp cât mai scurt să se poată ajunge la prezentarea unei formule de guvernare și a unui program de guvernare (VIDEO)

Ludovic Orban: Sper ca într-un timp cât mai scurt să se poată ajunge la prezentarea unei formule de guvernare și a unui program de guvernare (VIDEO)
Foto: gov.ro

Premierul Ludovic Orban, președintele PNL, a explicat că „primul și cel mai important lucru este să avem aproximativ o imagine cât mai aproape de rezultatul final, care să ne permită să facem calculele privitoare la o majoritate parlamentară”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ce a spus premierul Ludovic Orban

Întrebat duminică seară, în direct pe B1 TV, cam care ar fi orizontul de timp – pe baza cifrelor actuale – pentru un nou guvern coagulat în jurul PNL și pentru votarea bugetului de către Parlament, prim-ministrul Ludovic Orban a declarat: „Primul și cel mai important lucru este să avem aproximativ o imagine cât mai aproape de rezultatul final, care să ne permită să facem calculele privitoare la o majoritate parlamentară. Doi, evident vor începe negocierile politice, care în primul rând vizează programul, partenerii care vor participa la susținerea unui program, persoana primului-ministru și în baza programului, sigur, și Legea bugetului de stat, și Legea bugetului asigurărilor sociale de stat va fi conformă cu programul, care va fi votat de Parlament odată cu votul de învestire a Guvernului. Parlamentul nou rezultat în urma alegerilor se va întruni 21-22 decembrie, sper ca, într-un timp cât mai scurt după ce parlamentarii vor depune jurământul și Parlamentul nou va deveni funcțional, să se poată ajunge la prezentarea unei formule de guvernare și a unui program de guvernare”.

Tot pentru B1 TV, președintele PNL a explicat căliberalii se așteptau la o prezență la vot ceva mai mare, în condițiile în care toate cercetările sociologice indicau peste 35%.

„A pornit numărătoarea paralelă, centralizăm rezultatele pe care le primim de la reprezentanții noștri din secțiile de votare. Ne așteptam la o prezență mai mare, trebuie să recunosc, de peste 35%. Toate cercetările sociologice indicau o prezență mai amre. E posibil din cauza pandemiei, poate din cauza zilei, a vremii și a multor informații care au speriat oamenii că e risc de infectare dacă merg la vot. Oricum le mulșumesc celor care au venit la vot și mai ales celor care au avut încredere înPNL”, a declarat liderul liberalilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`