Ludovic Orban și Angela Merkel, discuție despre situația post-electorală din Republica Moldova. Ce au convenit premierul României și cancelarul Germaniei

Ludovic Orban și Angela Merkel, discuție despre situația post-electorală din Republica Moldova. Ce au convenit premierul României și cancelarul Germaniei

Premierul Ludovic Orban a avut, vineri, 27noiembrie, o convorbire în format de videoconferință cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, alături de care a realizat șiun schimb de vederi cu privire la evoluțiile din vecinătatea estică și sudică a României, cu accent asupra situației post-electorale din Republica Moldova, se arată într-un comunicat de presă.

Premierul Ludovic Orban și cancelarul Angela Merkel, discuție despre situația post-electorală din Republica Moldova

Potrivit sursei citate, printre alte subiecte abordate, ceidoi înalți oficiali au realizat și un schimb de vederi cu privire la evoluțiile din vecinătatea estică și sudică a României, cu accent asupra situației post-electorale din Republica Moldova. Rezultatele recentului scrutin prezidențial din Republica Moldova confirmă voința cetățenilor pentru un parcurs democratic, racordat la standardele și valorile europene.

Prim-ministrul Ludovic Orban și Cancelarul Angela Merkel au convenit, în acest context, asupra importanței menținerii sprijinului, inclusiv la nivel european, pentru procesul de reformă democratică din Republica Moldova.

Ludovic Orban a felicitat-o telefonic pe Maia Sandu, după victoria obținută la alegerile din Republica Moldova

Maia Sandu, din postura de candidată pro-europeană, a câștigat alegerile prezidențiale din Republica Moldova, în dauna pro-rusului Igor Dodon, care intrase în cursa electorală de peste Prut în calitate de președinte în funcție. Victoria Maiei Sandu a fost primită cu entuziasm în spațiul euroatlantic, iar premierul Ludovic Orban s-a numărat printre cei care au felicitat-o personal pentru succesul istoric.

„Dată fiind legătura puternică dintre țările noastre, am ținut să fiu primul lider care o felicită telefonic peMaia Sandu, noul președintele al Republicii Moldova, pentru această victorie uriașă şi dătătoare de speranţă. Am dorit să o reasigur pe Maia de faptul că va avea ȋn mine, mereu, un aliat de nădejde, iar Guvernul României va rămâne un partener loial al Republicii Moldova în drumul ei spre Europa”, sublinia prim-ministrul Ludovic Orban, într-o postare pe contul său de Instagram, în care a publicat și un videoclip care îl înfățișează discutând cu președinta-aleasă a Republicii Moldova.

Ludovic Orban: Doamnă președinte!

Maia Sandu: Mulțumesc mult, domnule prim-ministru, mulțumesc foarte mult!

Ludovic Orban: Știi foarte bine, Maia, că atât domnul președinte, cât și eu, suntem alături și abia așteptăm să discutăm cum putem să vă ajutăm. Oricum, ai surprins aproape toată Europa!

Maia Sandu: Moldovenii au surprins Europa, nu eu. Moldovenii s-au unit și s-au mobilizat extraordinar, și acasă, și mai ales în Diaspora, dar mai avem mult de lucru și chiar avem nevoie de ajutorul României și în criza sanitară, să-i ajutăm pe oameni și pe partea economică, chiar avem mare nevoie de ajutor și dacă mai trec câteva zile o să revin să discutăm.

Ludovic Orban: Există o așteptare foarte mare și sunt convins că trebuie să gândești cu mare seriozitate toate proiectele și pe noi poți conta, oricând aștept să mă suni.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`