Ludovic Orban se întâlnește cu liderii partidelor pentru a discuta despre data alegerilor locale 

Ludovic Orban se întâlnește cu liderii partidelor pentru a discuta despre data alegerilor locale 
Foto: gov.ro

Premierul interimar Ludovic Orban are programate, marți, consultări cu liderii partidelor parlamentare în vederea stabilirii datei alegerilor locale.

La Palatul Victoria au fost convocați, începând cu ora 17.00 Marcel Ciolacu, Dan Barna, Victor Ponta, Kelemen Hunor, Călin Popescu-Tăriceanu, Eugen Tomac și Varujan Pambuccian.

Singurul care a anunțat că nu va participa la discuții este liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu. De altfel, social-democratul a propus amânarea consultărilor convocate de liderul PNL.

”PSD propune amânarea consultărilor referitoare la alegerile locale, pentru care oricum nu există o bază legală și pentru care trebuie așteptat votul de învestitură pentru guvernul Cîțu, și demararea de urgență a consultărilor cu partidele pentru gestionarea corespunzătoare a crizei provocate de coronavirus. În acest context dificil, amplificat de perspectivele unei recesiuni economice mondiale care va avea efecte și asupra celei naționale, dar și a crizei migranților, PSD apreciază că toate partidele politice trebuie să pună mai presus sănătatea populației și interesele României!”, a declarat recent Ciolacu.

Pe de altă parte, președintele USR, Dan Barna, care va merge la consultări, a susținut că organizarea localelor în același timp cu parlamentarele ar însemna ”un coșmar logistic”, în timp ce liderul PMP Eugen Tomac a subliniat că scrutinul local ar trebui să fie organizat ”în prima parte a lunii iunie”.

Iar Victor Ponta a propus amânarea alegerilor locale în contextul situației provocate de coronavirus.

„Participăm la întâlnirea deja convocată la Guvern cu toate partidele politice și trebuie să demarăm imediat proiectul de lege pentru amânarea alegerilor locale și organizarea lor împreună cu alegerile parlamentare în luna septembrie. Nu mă interesează calculele politice. Cred că sănătatea noastră este mai importantă”, a transmis Victor Ponta pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”