Ludovic Orban sau Teodor Atanasiu? Jocuri subterane în PNL pentru stabilirea înlocuitorului lui Klaus Iohannis la șefia partidului

Ludovic Orban sau Teodor Atanasiu? Jocuri subterane în PNL pentru stabilirea înlocuitorului lui Klaus Iohannis la șefia partidului

În PNL au început jocurile subterane pentru a se stabili cine îl va înlocui pe Klaus Iohannis ca preşedinte al partidului. Cele două tabere care se luptă sunt cea a lui Ludovic Orban şi cea a lui Teodor Atanasiu. Potrivit unor surse, Klaus Iohannis nu s-a decis pe cine susţine şi urmează să discute faţă în faţă cu liderii partidului.

Cei doi își doresc șefia partidului, dar fiecare este perceput ca un om cu probleme.

În cazul lui Orban, liberalii se tem că, după ce acesta va ajunge liderul partidului va începe cu mazilile în teritoriu. De fapt, Ludovic Orban își face campanie internă încă din timpul alegerilor europarlamentare și a făcut promisiuni în teritoriu, că liderii din plan secund vor ajunge la putere în plan local, odată ce el va prelua puterea în plan central.

Potrivit unor surse, Orban nu ar fi ales în urma unui vot direct dat în cadrul Biroului Permanent Național al PNL. Cooperativa din partid este unită de data aceasta pentru că vicepreședinții actuali vor să-şi păstreze funcţiile.

În acest caz, Orban va cere organizarea unui congres al PNL, pentru că se bazează pe sprijinul liderilor din planul secund.

În ceea ce îl privește pe Teodor Atanasiu, alegerea acestuia ar aduce prejudicii în plan extern. Atanasiu era ministru al Apărării în guvernarea Tăriceanu, în momentul în care s-au retras trupele românești din Afganistan. Cu toate acestea, în cazul unui vot direct în cadrul Biroului Permanent Național, Atanasiu ar câștiga lejer, pentru că are sprijinul total al Cooperativei.

Iar Klaus Iohannis inainte de a pleca la Cotroceni trebuie să faca o alegere intre cei Orban și Atanasiu. Iohannis nu s-ar fi decis insă sută la sută pe cine susţine și urmează să aibă o serie de discuții față în față cu liderii partidului. În PNL se mai vehiculează și ideea ca președintele ales să nu se implice și să lase BPN-ul să aleagă cum dorește, o variantă destul de improbabilă însă.

Ședința Biroului Permanent Național în care se va alege noul lider al vechiului PNL va avea loc în a doua jumătate a lunii decembrie, cu câteva zile înainte ca Iohannis să plece la Cotroceni.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei