Ludovic Orban, apel către partidele politice din Republica Moldova: „Să facă front comun pentru promovarea valorilor naţionale româneşti”

Publicat: 26 03. 2018, 19:47
Foto: Ionel Dancă / Facebook

Delegaţia Partidului Naţional Liberal (PNL) condusă de Ludovic Orban s-a întâlnit, luni, la Chişinău, cu reprezentanţi ai societăţii civile şi cu conducerile partidelor din Republica Moldova, membre PPE (PAS, PDA, PLDM), a anunţat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă.

„În timpul discuţiilor, Ludovic Orban a amintit rolul Partidului Naţional Liberal în realizarea Unirii de la 1918. PNL a fost şi este partidul Unirii care îşi asumă şi sprijină continuarea proiectului de realizare a unui viitor comun european pentru toţi românii”, a scris Ionel Dancă, pe pagina sa de Facebook.

El a precizat că reprezentanţii comunităţii româneşti din Republica Moldova au prezentat problemele politice cu care se confrunta ţara lor.

„S-a vorbit în mod deosebit de capturarea statului de către un grup de oligarhi locali şi propaganda antiromânească sprijinită de grupuri de interese ruseşti.
În acest context, preşedintele PNL a făcut un apel la toate forţele politice şi civice din Republica Moldova să facă un front comun pentru promovarea şi apărarea valorilor naţionale româneşti democratice şi europene”, a punctat Dancă.