Ludovic Orban: Reluarea cursurilor în clase, doar după o analiză seriosă / Toate activitățile legate de școală au generat riscuri suplimentare de infectare cu coronavirus (VIDEO)

Ludovic Orban: Reluarea cursurilor în clase, doar după o analiză seriosă / Toate activitățile legate de școală au generat riscuri suplimentare de infectare cu coronavirus (VIDEO)

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că școlile vor fi redeschise iar predarea se va realiza din nou la clasă abia după ce analizele epidemiologice vor demonstra că există riscuri minime de creștere a numărului de infectări cu coronavirus. Șeful Guvernului a mai susținut că sălile de clasă au fost pregătite astfel încât riscul de contaminare să fie minim, dar „toate activitățile legate de școală au generat riscuri suplimentare”.

Declarația vine în contextul în care Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației, a spus că elevii ar putea reveni în băncile școlilor odată cu începrea celui de-al doilea semestru, asta depinzând, însă, de evoluția epidemei de coronavirus.

Ludovic Orban: Școlile nu se pot deschide decât după o analiză serioasă,astfel încât săexiste riscuri minime de creștere a numărului de infectări cu coronavirus

„Orice decizie legată de reluarea activității școlare în clase e o decizie care trebuie fundamentată pe argumente în primul rând de natură epidemiologică, adică apărarea sănătății copiilor, a părinților și bunicilor.

Realitatea este că marea majoritate a tinerilor sunt asimptomatici. Ei nu-și dau seama că sunt bolnavi și transmit către părinți, bunici, familie sau persoane care pot fi mult mai vulnerabile.

Sigur că noi am organizat școala în clase de asemenea natură încât riscul de infectare să fie mic, dar toate activitățile legate de școală au generat riscuri suplimentare de infectare.

Sigur că ne dorim să deschidem școlile, dar acest lucru nu se poate face decât pe baza unei analize foarte serioase din punct de vedere epidemiologic, astfel încât și existe riscuri minime de creștere a numărului de infectări”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Ludovic Orban: Reluarea cursurilor în clase, doar după o analiză seriosă / Toate activitățile legate de școală au generat riscuri suplimentare de infectare cu coronavirus

Secretar de stat în Ministerul Educației: Elevii s-ar putea întoarce fizic la şcoală începând din semestrul doi

Declarațiile premierului vin în contextul în careSorin Ion,secretarde stat din Ministerul Educaţiei, a afirmat că elevii ar putea reveni la clase începând cu al doilea semestru al anului școlar.

Totul depinde, desigur, de evoluţia situaţiei epidemiologice din România.

Într-un scenariu pesimist, cursurile s-ar putea desfășura tot online, până la finalul anului şcolar. Cu toate acestea, în acest context, analfabetismul digital ar putea fi o problemă ce s-ar putea accentua.

Ludovic Orban: Adolescenții sunt răspândaci de virus

La începutul acestei luni, premierul Ludovic Orban a declarat, pentru B1 TV, că Guvernul adecis trecerea tuturor școlilor în sistem online de predare deoarececopiii, chiar dacă nu dezvoltă forme grave de COVID-19, răspândesc virusul.

Adolescenții, nu doar la noi, sunt răspândaci de virus. Ei nu dezvoltă forme grave. Marea majoritate nu prezintă simptome vizibile, dar transmit virusul.(…)

Ministerul Educației trebuie să fie foarte sever și riguros să se asigure căprofesorii, învățătorii țin cursurile online, că evoluează, că-și îmbunătățesc cunoștințele digitale”, a declarat șeful Guvernului, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`